Reserapport: Vinst i Severnside-derbyt

Efter ett antal skitår utan resor var det äntligen dags att åka över till de förlovade öarna igen. Vid tidpunkten för den här publiceringen var det nästan tre år sedan jag fick fukta strupen med lite handpumpat. Med på resan var nio svenskar och en norrman. Väl på plats i England fick vi även sällskap av en engelsman som vi har lärt känna genom åren. Huvudmålet var självklart derbyt mellan Bristol City och Cardiff men vi hann även med en avstickare till den vackra staden Oxford

Fredagen 19 augusti 2022

De flesta av oss tog på fredagen flyget från Arlanda med destination Gatwick. De av oss som valde att besöka Oxford fick på grund av tågstrejk tränga ihop oss i en trång hyrbil. Vi hade bokat en SUV men vi höll inte riktigt med biluthyraren när vi såg att vi skulle tränga ihop oss i en liten plåtlåda. Självklart hamnade vi även mitt i fredagstrafiken och resan till Oxford tog en evighet.

Den lilla "SUV:en"

Väl framme i Oxford dumpade vi väskorna på hotellet och flanerade runt i staden i jakt på trevliga aleinrättningar.

Oxford i kvällsskrud

Lördag 20 augusti 2022

I väntan på den klassiska avsparkstiden 15:00 inledde vi lördagen med sightseeing i Oxford.

Sightseeing i ett soligt Oxford

Arenan i Oxford ligger några kilomieter utanför statskärnan så vi fick ta bilen dit. Vid arenan är det dåligt med pubar vilket medför att folk sitter i sina bilar på gratisparkeringen och väntar på att matchen ska börja. På parkeringen mötte vi upp vår engelska vän Kelvin. Rutinerad som han är hade han en kylväska med öl i bakluckan, det var mycket uppskattat.

Matchen mellan Oxford United och Morecambe slutade 1-1 inför 6 813 åskådare på Kassam Stadium.

Matchen bjöd inte på någon bländande fotboll. Oxford inledde bäst och det var därför något överraskande att Morecambe, efter en mållös första halvlek, tog ledningen i 48:e minuten. Oxford ville dock inte vara sämre och kvitterade till 1-1 åtta minuter senare. Några flera mål blev vi inte bjudna på. Efter matchen begav vi oss till bilarna med gpsen inställd på Bristol.

Framme i Bristol gjorde vi oss hemmastadda på hotellet uppsökte sen en av de många bra indiska restauranger som finns i staden. Mätta i magen begav vi oss ut i Bristolnatten, det var vi inte ensamma om, alla uteställen var fullproppade med festsugna människor.

Gatorna och uteställena i Bristol var överfulla.

Söndag 21 augusti 2022

De som kvällen innan lyckades hålla nere promillehalten inledde söndagen med en promenad i vackra Bristol. Eftersom det var avspark i vår huvudmatch redan klockan 12:00 blev det dock ingen längre promenad innan vi behövde börja röra oss mot arenan.

Morgonpromenad i Bristol

Banksys mästerverk utanför Bristol City puben the Rising Sun.

Matchladdning på the Rising Suns uteservering som öppnade redan kl 10.

Derbyt mellan Bristol City och Cardiff slutade 2-0 inför 21 645 åskådare på Ashton Gate.

Bristol Citys tränare Nigel Pearson firade sin 59:e födelsedag med en derbyvinst. Matchen var ganska jämn men det var Bristol City som inledde målskyttet när Tommy Conway i 41 minuten nickade in sitt fjärde mål för säsongen, 1-0 stod sig halvleken ut. I den 64:e minuten ökade Robert Atkinson på ledningen till 2-0. Cardiff hade några farliga chanser men det blev inga flera mål i matchen och walesarna fick åka tillbaka över bron med svansen mellan benen.

Desto muntare var det bland Bristol Citys supportrar. Efter att ha firat segern på diverse pubar var det dags för det första skandinaviska årsmötet på länge.

Den ständigt stiliga gutten Leidulv välkomnade oss till årsmötet med mousserande vin.

På årsmötet, som pågick i två timmar, avhandlades mer och mindre seriösa spörsmål, vi hade det riktigt trevligt. Vi fick även med oss Kelvin och hans säsongskortsgranne på mötet. De sa att de också hade trevligt men de hade nog svårt att förstå allt eftersom mötet avhandlades med en blandning av norska, svenska och engelska.