Lagbanner
Reserapport: Höstresan 2018

Reserapport: Höstresan 2018

Totalt var vi 25 st. Bristol City supportrar som begav oss i väg på denna för oss något tidiga höstresa. Halva gänget flög över med EasyJet från Stockholm på torsdagen och andra halvan flög över från Göteborg på fredagen. I båda fallen var det fråga om direktflyg till Bristol - en historisk händelse i sig

Torsdag 4 oktober 2018
Stockholmsgänget förstärkt med folk från i huvudsak Mälardalen flög alltså till Bristol från Arlanda redan på torsdagen. Tiden var kristlig - 10:40 och priset genant lågt - 318 kr för en enkelbiljett och 485 kr t/r för de som valde att flyga hem samma rutt på söndagen. Väl i Bristol blev det flygbuss in till City och vårat favorithotell IBIS Bristol City Centre. 


Efter resans första hamburgare med några pints på Shakespeare begav sig några av oss i väg på pub crawl till S:t Georges Street och de utmärkta real ale pubarna Lime Kiln, Three Tuns, Myrtle Tree och Bag of Nails - alla riktigt bra. Bilden från Lime Kiln.


Bag of Nails

Fredag 5 oktober 2018

På fredagen var det samling i hotellreceptionen kl. 12 för avfärd med båt till Moors bryggeri. De hurtiga - denna gång bara Svempa och undertecknad - hann innan dess med en löprunda upp till Clifton och över Clifton Suspension Bridge innan det blev down hill förbi Ashton Gate tillbaka till hotellet. Dagsformen var väl inte den bästa men det var skönt att ha det med sig innan en rejäl engelsk frukost.


Båtresan till Temple Quay tog cirka 20 min och sedan var det tio minuters promenad - för de som hittade dvs. Moors är ett prisbelönt bryggeri som definitivt motsvarade förväntningarna. Omgivningarna och lokalen påminde annars mest om Ulvsunda industriområde och Hells Angels.

Med drop in från 15:30 hade vi traditionsenligt stämt träff på Commercial Rooms med smålandsgänget  som kom på fredagen. Det blev många glada återseenden. Därefter spriddes vi för vinden och efter indisk mat på Urban Tandoor styrde några återigen kosan mot S:t Georges Street och Three Tuns. För andra blev det bl.a. ett besök på jazzpuben The Old Duke. 


Lördag 6 oktober 2018
Lördagen var matchdag men då huvudmatchen för resan, Bristol City v Sheffield W, flyttats till söndagen valde några (3 st.) att ta sig till Swansea med tåg och se dom hemma mot Ipswich (2-3). Andra (5 st.) valde Forest Green Rovers v Newport i League 2. FGR hör hemma i Nailsworth i det natursköna Cotswolds 46 km. nordost om Bristol. Hit blev vi skjutsade i bil av den engelske Bristol City supportern Kelvin som vi lärt känna under tidigare resor.


Första stoppet på resan blev bypuben "The Majors Retreat" i Tormarton i södra delen av Cotswolds. En äkta engelsk pub som Kelvin besökt många gånger efter landhockeymatcher. Här finns det ingen musik eller Skysport och trots att det bara var några få plusgrader och upphörande regn var det inte tillräckligt för att tända den öppna spisen. När vi beställde våra pints av real ale försvann ägaren - en gentleman i 90-årsåldern - i väg ner i källaren med en stor kanna och han kom alltid tillbaka med exakt rätt mängd. En riktigt mysig pub.             


Framme i Nailsworth för match


En pint ekologisk real ale satt fint innan matchstart


Dags för kick off


Förväntansfullt på hemmaläktaren


Matchen mellan Forest Green Rovers och Newport slutade 1-1. Bortalaget har tre unga Bristol City spelare på säsongslånga lån som vi naturligtvis följde särskilt - Bakinson, Pring och Semenyo.


Väl tillbaka i Bristol blev det återigen indisk mat - denna gång på utmärkta Chai Shai 


Söndag 7 oktober 2018
Äntligen dags för resans höjdpunkt! Efter att vi tagit den obligatoriska gruppbilden tog vi båten mot Ashton Gate. Nova Scotia hade ännu inte öppnat så vi gick direkt till Rising Sun.  


Lugnet före stormen


Andreas Weimann & "Kevin Mabbutt"


Flaggan på plats

 
Bristol City v Sheffield W slutade snöpligt 1-2 efter att hemmalaget bränt flera jättelägen i första halvlek och bortalaget avgjort med två mål i tät följd i andra halvlek. Matty Taylor reducerade visserligen på straff men närmare än så kom aldrig City.


Efter matchen hamnade vi efter diverse diskussioner på Bristols f.n. bästa restaurang "The Ivy Clifton Brasserie" inte långt ifrån Clifton Suspension Bridge.


Måndag den 8 oktober:
Dagen ägnades åt tåg till Gatwick och flyg hem till Stockholm. Tack alla för en trevlig resa!



Med på resan (25 st):
Isambard Kingdom Brunel
Roland
Bosse N
Kevin Mabbutt
Ann
Priority Man
Per D
Göran
Svempa
Bernta
Bosse Bus
Gunnar
Pär 
Gunilla
Örebro Mange
Björn Brum Brum
Catharina
Tomas
Helene
Morgan 
Kicki
Rickard
Inger
Garland
Kelvin


 

Isambard Kingdom Brunel2018-10-30 19:10:00

Fler artiklar om Bristol City

Fotboll, real ale & kultur - Påskresan 2024
Reserapport: Lasse Kongo i Cambridgeshire
Reserapport: We can do it on a warm sunny day in Stoke