Lagbanner

Reserapport: Resan med rekorden

Höstens resa till Bristol lockade rekordmånga resenärer. Totalt var det 27 svenskar och en norsk gutt. Det stora följet till trots fick vi se en medioker insats av Bristol City. Resan kryddades med en annan rekordmatch på Wembley.

Fredagen 20 oktober 2017

Resan inleddes med diverse transporter från olika hörn och skrymslen i Sverige och Norge, alla med det gemensamma målet Bristol. För oss City-supportrar har de senaste åren varit ett långt mörker. För visst kan man tycka att Englands fjärde största stad ska ha ett lag i Premier league. För första gången på länge åkte vi nu över till de brittiska öarna med vind i seglet. Dock skulle vi stöta på en vindkantring i form utav Leeds, ett annat lag som haft det tungt de senaste åren.



Depåstopp i Reading på väg till Bristol

Efter att ha fått lite sedvanlig flottig mat i magen och några stärkande pints innanför västen inleddes fredagskvällen med det årliga årsmötet där diverse frågor avhandlades.
 


Årsmötet på The Horts

Ett framträdande som stack ut var vår norske väns effektfulla tal där Therese Johaugs oskuld bedyrades. Som rekvisita användes en norsk flagga, ett bord, en stol och en serveringsbricka. Ingen person, djur eller föremål kom dock till skada under framträdandet.
 

Vår norske medlem höll ett effektfullt och informativt tal.


Lördag 21 oktober 2017

Efter att alla resenärer börjat vakna till liv började transporten mot inrättningar som serverade malthaltiga drycker i närheten av arenan. Vi spreds till våra olika favoritpubar. 

 

Båtresa mot uppladdningen
 


Hjärnornas kamp i fyra i rad



Förväntansfullt innan match
 
Matchen blev ingen rolig tillställning för de tillresta svenska Bristol City-fansen. Leeds var det bättre laget och vann rättvist. Stormen Brian befarades göra matchen till en vädermässigt jobbig tillställning men vindarna och regnet störde inte spelet märkbart.



Matchen mellan Bristol City och Leeds slutade 0-3 inför 24 435 åskådare på Ashton Gate.






Söndagen 22 oktober 2017

De morgonpigga startade dagen med en morgonpromenad. Efter frukost var det dags för en del att resa hem. Några av oss valde dock att ta tåget till London för att titta på ytterligare en match.

 

Clifton Suspension Bridge i morgonskrud.

Väl på hotellet i London blev det direkt vidaretransport till Wembley. På plats fick vi uppleva alla hammarbyares våta dröm, ett publikrekord. Det gamla rekordet från Premier league (76 098 åskådare när Manchester United slog Blackburn med 4-1 på Old Trafford i mars 2007) slogs med råge. Hela 80 827 åskådare hade hittat till Wembley.

 

Matchen mellan Tottenham och Liverpool slutade 4-1 inför 80 827 åskådare på Wembley.
 
I matchen hade inte Tottenham alltför svårt att avfärda Liverpool. Trots stort bollövertag (64 %) för Liverpool var Tottenham det starkare laget, framförallt deras blixtsnabba kontringar. Matchen kändes avgjord redan i halvtid efter ett sent mål av Tottenham till 3-1. Intensiteten avtog i andra halvlek som bjöd på ytterligare ett mål av Tottenham.



Välbefolkat på läktaren.
 




Efter matchen tog vi tåget in till centrala London och avslutade kvällen med en pubrunda.



Inte helt ensamma när vi skulle tas oss ifrån matchen

Måndagen 23 oktober 2017

Måndagen ägnades åt diverse pubbesök i London innan det var dags för att ta planet hem till Sverige igen. Redan på hemresan började planer för påskresan smidas. Vi får se hur länge det nya resenärsrekordet kan stå sig, dock måste nog Bristol City ta klivet upp i Premier League för första gången för att det ska kunna slås.


Med på resan (28 st):
Isambard Kingdom Brunel
Garland
1891 B.C.
Priority Man
Tommy Y
Bosse N
Bosse E
Mange, C-G:s gäng.
Kevin Mabbutt
Halva småland
C-G (+ gäng på ytterligare 4)
?
?
 

1891 B.C.2017-10-28 13:50:00
Author

Fler artiklar om Bristol City

Fotboll, real ale & kultur - Påskresan 2024
Reserapport: Lasse Kongo i Cambridgeshire
Reserapport: We can do it on a warm sunny day in Stoke