Lagbanner

Reserapport: Slaget i Hastings

1994 - VM i USA, 1945 - Andra världskriget slutar, 1789... Ni fattar, vissa årtal lägger man på minnet. Årtalet 1066 då slaget i Hastings ägde rum finns sedan skoltiden inpräntat i mångas kunskapsbank. Det dock många inte känner till är att slaget egentligen ägde rum i den lilla staden Battle, ca 8 km utanför Hastings. I likhet med slaget 1066 så ägde vår något mer moderna batalj också rum utanför Hastings, närmare bestämt 80 km norrut i London.

Fredag 5 februari 2016

På årets första fotbollsresa begav sig fyra poängtörstande resenärer till London. Väl framme i den brittiska huvudstaden kände vi ganska omgående behov av en bit mat och några pints real ale. Efter besök på ett antal olika pubar var det hög tid att bege sig till hotellet för att syna kudden.


Den första pinten intogs på bryggeripuben The White Heart

Lördag 6 februari 2016

Pigga och förväntansfulla inledde vi lördagen med sightseeing i London innan det var dags att bege sig ut till Charlton där dagens drabbning skulle äga rum.


Tower bridge





Den mindre mysiga bortasupporterpuben The Antigallican

Efter en kort tågresa ut till Charlton var det dags att undersöka pubutbudet. Bortafansen var hänvisade till en pub som hade sett sina bästa dagar och ölen serverades i plastglas. Men mögellukten till trots var stämningen god och sången falsk.



Tjockt med folk på puben innan match.



Charlton Athletic vs Bristol City på The Valley

Det märktes att det var två bottenlag som möttes, felpassningarna avlöste varandra. Matchkvalitén till trots så bjöds de 14 342 åskådarna (2 208 bortafans) på stor underhållning. Det var rena rama kvalkänslan på matchen och glädjen visste inga gränser när Bristol fick en relativt billig straff. Trots en svag exekvering av Tomlin gick bollen in mitt i mål, 0-1 City som också blev slutresultatet.






Röken låg tät på bortasektion efter Bristol Citys mål


Söndag 7 februari 2016

På söndagen klev vi upp med tuppen och tog tåget till ett blåsigt men soligt Hastings.


Piren i Hastings



Det blir ofta trevliga samtal med lokalinvånarna på våra resor.

Pubutbudet i Hastings var inte så imponerande men till slut hittade vi dock en liten mysig pub som hette The Clown. Först kom vi i samspråk med en före detta Cardiff-huligan som många gånger hade varit i slagsmål med Bristol City-supportrar. Som tur var hade hans bäst före datum när det gäller slagsmål för länge sedan passerats så det blev en trevlig pratstund med honom istället.

Det som dock var mest minnesvärt var träffen med den över 80-årige Adrian (se bild ovan, kan vara svårt att se men det är han till höger). Som soldat i efterkrigets Tyskland bjöd han på många underhållande berättelser. Det är sådant som sätter guldkant på en fotbollsresa. När det var dags att bege sig till hotellet så hade stormen tilltagit så mycket att vi knappt kunde prata med varandra när vi gick.

Måndag 8 februari 2016

Så var ännu en härlig resa slut och det var dags att flyga hem. Till de som satt och sov på historielektionerna i skolan men fortfarande undrar vad som hände år 1789 som nämndes i inledningen av reportaget, så var det då den Franska revolutionen inleddes med stormningen av Bastiljen den 14 juli.

1891 B.C.2016-02-10 20:20:00

Fler artiklar om Bristol City

Fotboll, real ale & kultur - Påskresan 2024
Reserapport: Lasse Kongo i Cambridgeshire
Reserapport: We can do it on a warm sunny day in Stoke