Lagbanner

Reserapport: Victory men ändå bara oavgjort

Vårresan blev lite splittrad eftersom några valde att åka upp till Hull för att spana in Bristol City medan ett annat gäng valde att besöka sydkusten istället. Den här rapporten kommer fokusera på den senare rutten.

Fredag 1 april 2016

Resan började med att vi tog flyget från Arlanda till Gatwick. Väl framme väntade en hyrbil för de som inte valde att ta tåget upp till Hull. När vi fick ordning på GPS:en rullade vi raka vägen mot Portsmouth. Kvällen spenderades sedan på diverse pubar.

Lördag 2 april 2016

Lördagen inleddes med sightseeing i Portsmouth. Utan tvekan var höjdpunkten besöket på Lord Nelsons skepp HMS Victory. Från den skutan ledde han de 27 skepp som stred i slaget vid Trafalgar den 21 oktober 1805.


Skeppet HMS Victory i all sin prakt



Den fina aktern på HMS Victory

Efter all sightseeing blev vi lite torra i halsen så vi började leta upp etablissemang som kan råda bot på sådan åkomma. Först försökte vi komma in på två sunkiga syltor där besökarna såg ut som de tandlösa karaktärerna i Den sista färden. Efter att ha mötts av kommentarer i likhet med "F*ck off" och "Are you germans?" så valde vi snabbt att lämna ställena. Om ni någonsin besöker Portsmouth så rekommenderar jag inte pubarna Painters Arms eller The Mars. Nåväl till slut hittade vi ändå en acceptabel inrättning där vi i alla fall slapp stå ut med glåpord.


Innan match besökte vi klubbshopen, några av oss valde att försöka smälta in och inhandlade Pompey-tröjor.


Portsmouth vs Carlisle på Fratton Park.

Matchen på Fratton Park slutade 1-0 inför 15 416 åskådare. Det man mest kommer ihåg från matchen är Carlisle envishet. Trots att det saknade kunskap försökte de gång på gång spela sig ur det egna straffområdet och alltför ofta ledde det till dråpliga situationer. Ibland är det faktiskt inte helt fel att tjonga, i alla fall när man inte är Barcelona.



Imponerande mycket folk för att vara i fjärde divisionen.



Efter matchen blev det bilfärd till Torquay. Vi kom fram ganska sent och där fick några i sällskapet lära sig den hårda vägen att man bör kontrollera incheckningstiden. Efter lite dividerande och dubbla boendekostnader löste det sig dock tillslut.

Söndag 3 april 2016

På söndagen var vi uppe med tuppen för att hinna med en rundtur i Torquay.


Vy över vackra Torquay


Hamnen i Torquay

Efter den korta rundturen i Torquay styrde hyrbilen mot Land's End, Englands sydvästligaste punkt.


Vacker vy i Land's End


Det var soligt men lite blåsigt på klipporna

Efter en pint med utsikt över det dramatiska landskapet var det dags att nöta några mil till i hyrbilen. Nästa stopp blev den vackra och kuperade byn St Ives. Efter en rundtur och lunch åkte vi vidare.


St Ives, Cornwall

Nästa stopp som också fick bli vårt nattkvarter var Newquay. Den lilla byn imponerade inte så mycket på oss, det vi uppskattade mest var vyn över ett hus mitt ute på en klippa dit man bara kunde ta sig på en smal gånghängbro. Tydligen ska huset gå att hyra som semesterboende för ganska många pund.


Det häftiga huset i Newquay

Måndag 4 april 2016

Det var någon av oss som såg på kartan att Stonehenge inte skulle innebära en allt för stor omväg på vår färd mot Bristol. Så innan frukost packade vi in oss i hyrbilen och styrde mot den gamla stenhögen.


Regnet gjorde att besöket vid Stonehenge inte blev så långvarigt


Stonehenge byggdes troligen mellan 2500 f.Kr. och 2000 f.Kr.

Blöta och lite kalla styrde vi sedan hyrbilen mot Bristol. När vi väl lämnat tillbaka bilen (stort tack till de två utmärkta chaufförerna Bosse och Mange) kunde vi återförenas med våra vänner som hade valt att bevittna Bristol Citys nederlag i Hull (0-4).

Tisdag 5 april 2016

Tisdagsmorgonen inleddes med en promenad till Bristol Citys värsta rivalers arena. Bristol Rovers arena Memorial Stadium (tidigare Memorial Ground) är dedikerade till de lokala rugbyspelare som dog under första världskriget.


Porten vid Memorial Ground.


Huvudläktaren på Bristol Rovers arena Memorial Stadium.

Efter den ganska långa promenaden var det dag att börja värma inför Bristol City vs Rotherham. Tillslut hamnade vi på den nya supporterpuben på Ashton Gate. Där möttes vi av den alltid like glada norske gutten Leidulv.



Samlade på supporterpuben i Ashton Gate.


Leidulv fick en T-shirt med en av hans stora idoler.


Bristol City vs Rotherham på Ashton Gate

Matchen på Ashton Gate slutade 1-1 inför 15 248 åskådare. Efter ett tidigt baklängesmål kvitterade City i andra genom Stoke-lånet Peter Odemwingie. Publiken bjöds inte direkt på någon bländande fotboll men Bristol City var det något bättre laget.



Nu är det snart dags att börja placera ut stolarna på den nybyggda långsidan.





Onsdag 6 april 2016

Som vanligt är hemfärdsdagen alltid lika tråkig. Den här gången blev det med tåg till Gatwick. Men vi är snart där igen.


Med på resan (x st)::
Prioirty Man
WBA-Micke
Bosse E
Mange
1891 B.C.
Isambard Kingdom Brunel
Sjöberg
Anders
Leidulv
.
.

1891 B.C.2016-04-10 18:00:00

Fler artiklar om Bristol City

Fotboll, real ale & kultur - Påskresan 2024
Reserapport: Lasse Kongo i Cambridgeshire
Reserapport: We can do it on a warm sunny day in Stoke