Tottenham Hotspur Stadium, 2024-05-11 16:00

Tottenham - Burnley
2 - 1

Försvarare avgjorde för Spurs
Micky van de Ven avgjorde efter att han klivit fram som vänsterback.

Försvarare avgjorde för Spurs

Tottenham besegrade Burnley med 2-1 efter att Pedro Porro och Micky van de Ven vänt matchen. Tottenham gjorde en okej insats, men offensivt finns det mer att önska. Ange Postecoglou önskar precis som supportrarna att den här säsongen ska ta slut.

Det är inte kul att avsluta en säsong med en massa förluser när allt står på spel. Men Spurs lyckades resa sig och vinna hemma mot ett nedflyttningslag. Målen gjordes av försvarare, vilket säger en hel del om Spurs problem.


Försvarare gjorde skillnad
Tottenham har spelat dåligt, och det är lätt att börja leta fel. Glädjen verkar inte finnas, och heller inte arbetsmoralen. Därför var det kul att se Oliver Skipp som i alla fall gör vad han kan även om han missar på Burnleys ledningsmål. Offensivt hade Heung-min Son ett antal skottlägen, men han får inte till skotten längre. James Maddison kom heller inte till, och han ser verkligen butter ut nuförtiden. En som kan ta skott är däremot Pedro Porro som drev in bollen i straffområdet och klippte till.

Spurs kom igång lite bättre i den andra halvleken. Framförallt var det Maddison som höjde sig. Kulusevski ser mer naturlig ut till höger, medan Johnson föll ur matchen helt. Men riktig fartvskulle det först ta efter ett trippelbyte där Son hamnade till vänster med Micky van de Ven bakom sig. Spurs hade vissa problem med attt komma till målchanser, men när van de Ven klev fram hände det saker, och snart efter positionsbytet satte han 2-1. Även Cristian Romero var framme några gånger, och Spurs backlinje kändes som dom stora offensiva hoten.


Spurs är nära femteplatsen
Ett motståndarlag som måste vinna borde öppna upp en match. Så var det inte denna gåmg. Burnley backade hem och målvakten maskade trots ett resultat som skulle ge spel i Championship. Spurs gjorde ingen bra match. Men till skillnad från Burnley gjorde man vad som krävdes. Eftersom Newcastle tappade poäng hemma mot Brighton är femteplatsen nära.

Mål: 0-1 Bruun Larsen (25), 1-1 Porro (32), 2-1 van de Ven (82)

Bäst i Spurs:
+++ Porro
++ van de Ven
+ Sarr

Spurs lag: 
Vicario
Porro Romero van de Ven Skipp (Dragusin 75)
Bissouma (Bentancur 75) Sarr (Højbjerg 88)
Kulusevski (Scarlett 75) Maddison (Lo Celso 88) Johnson
Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-05-11 18:06:00
Author

Fler artiklar om Tottenham