Chalobah om att vara förebild
Ännu ett råd på gång? Rudiger är en viktig del i Chalobahs framgångar.

Chalobah om att vara förebild

Chalobah om att vara en inspiration i Afrika och om Toni Rudigers roll i sin utveckling.

I samband med att ”Black history month” pågår så berättar Trevoh Chalobah om hur det är att ha blivit en förebild för unga afrikanska fotbollsspelare. Han berättar också om vad som hjälpte honom att ta sig igenom tuffa tider som ung, lovande fotbollsspelare.

Chalobah har sannerligen gjort ett stark intryck på Stamford Bridge denna säsong. Han har spelet i Chelsea sedan unga år, men det är nu debuten i Premier Leeague i Chelseas tröja har infunnit sig. Chalobah gjorde dessutom mål i sin debut mot Crystal Palace tidigt i höstas.

Den unge Chalobahs resa började i västra Afrika (han är född i Sierra Lione) och nu vill han inspirera andra unga fotbollsspelare från samma del av världen.

”Om de ser mig nu hoppas jag att det kan ge dem själva hopp och tro. Om de får en möjlighet är det detta som är det viktigaste. Det finns många duktiga ungdomar från afrika, men det är när de får chansen de måste ta den och visa vad de kan”, menar Chalobah.

Förut det viktiga stödet från familjen, inte minst från sin bror Nathaniel som också spelat i Chelsea lyfter Chalobah fram andra spelare i Chelseas trupp som hjälpt honom under de senaste åren. Såhär säger han:

”Toni (Rudiger) som också är från Sierra Linoe hjälpte mig när jag tränade under Conte och med med förstatruppen. Min bror var här då och presenterade mig för Toni. Han bad honom att se efter mig. Han har alltid trott på mig. Det har funnits tillfällen då jag pratat med honom och bett om råd för mitt eget spel. Även när jag lånades ut så pratade jag med Toni om råd och vad jag behövde göra. Jag har alltid känt att han har trott på mig och har sagt till mig att träna hårt, chanserna kommer. Jag vill tacka honom för att han alltid har trott på mig.”
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-10-22 15:17:37
Author

Fler artiklar om Chelsea