Chalobah om målet, tårarna och det hårda arbetet
Alonso och Chalobah var briljanta igår, i synnerhet den sistnämnda.

Chalobah om målet, tårarna och det hårda arbetet

Det råder ingen tvekan om vad höjdpunkten i gårdagens vinst över Crystal Palace var. Det glada ögonblicket när akademispelaren Trevoh Chalobah sköt in 3-0 i sin Premier League-debut. Han talade efteråt om det målet och firandet som följde, liksom det jobbet som han har lagt ner för att imponera på Thomas Tuchel.

Chalobah, 22, var en av flera spelare som var utlånad 2020/21 innan han började spela under Tuchel i början av försäsongen.

Tuchel beundrade Chalobahs arbete och utveckling med Lorient i Frankrike förra året och har belönat försvararen med ett par starter den här veckan. Hans prestation i Super Cup-finalen var utmärkt och han följde upp det med att starta även gårdagens match och krönte det med ett spektakulärt mål.

”Mitt skott är väl inte det vassaste. Men ibland när du sparkar på bollen så blir du förvånad. När jag närmade mig målet bestämde jag mig för att skjuta. Jag hade utrymmet och publiken ville detsamma. Det var perfekt helt enkelt”, säger försvararen.

”Jag visste inte att bollen hade gått in. När jag hörde publiken var jag som: "wow, det måste vara mål!". Jag visste att jag slog till bollen väldigt rent. Resten skötte sig själv. Jag kunde inte tro det. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag föll ner på knä och grät. Det var ett fantastiskt ögonblick för mig och min familj.”

Känslorna i Chalobahs ansikte symboliserade den resa han har varit med om sedan han kom till England som ung. En tydlig vinnare på ungdomsnivå, det är hans arbete under de senaste månaderna som har hjälpt honom att nå nya höjder i Chelsea.

"När jag började försäsongen var mitt mål att imponera på tränaren, dag ut och dag in", förklarade Chalobah. "Oavsett om det är träning, att vara först i träning och göra vad han vill, och ge mitt allt, det är vad jag har gjort sedan dag ett.”

"Han sa att jag gjorde bra ifrån mig under försäsongen, men jag blev lite förvånad över att starta super cup-finalen, men det visar att mitt arbete har lönat sig. Han har gett mig chansen och jag har tagit den med båda händerna. Det är viktigt i fotboll att vara konsekvent, hålla sig jordad, vara hungrig och alltid vilja ha mer”, avslutar Chalobah.


”Det har varit en fantastisk vecka. Jag har varit här sedan jag var åtta, och att komma till Stamford Bridge för att titta på matcher, ibland som bollpojke, ibland med min familj, Champions League-kvällar och att nu få chansen att spela för min klubb är fantastiskt. Det är en dröm för en ung spelare som jag. Jag ville bara njuta av det. Det har varit en dröm att spela för den här klubben, så jag såg till att jag var redo och njöt av det. Jag var inte så nervös, jag körde bara på”, förklarar han.


Våran nästa match är mot rivalen Arsenal på söndag.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-08-15 21:02:18
Author

Fler artiklar om Chelsea