Champions League: Chelsea vidare till semi
Sam Kerr firar 2-0 målet med sina lagkamrater i 3-0 (5-1)vinsten i Champions Leaguekvartsfinalen mot Wolfsburg.

Chelseas damer är vidare till Semifinal i damernas Champions League efter att ha besegrat förra årets finalister Wolfsburg med 3-0(5-1) under onsdagseftermiddagen.

Emma Hayes gjorde inför returen två ändringar i startelvan. Avstängda Niamh Charles ersattes av Jess Carter på högerbacken och Erin Cuthbert kom in istället för Ji på mittfältet.

Chelsea blev i det först kvartsfinalmötet hårt pressade och kom undan med ett 2-1 resultat.

Med förra veckans möte i åtanke var det förvånande nog Chelsea som tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen.
De tyska motståndarna jobbade sig succesivt in i matchen, men de kungsblå spelarna under ledning av Berger och Eriksson avvärjde de farliga målchanser Wolfsburg skapade.

Chelsea låg rätt placerade i defensiven och satsade på kontringar med den spelglada duon Kerr och Kirby som gick i djupet.
I den 27 minuten lyckades de kungsblå med sin spelplan, då Harder slog en lång djupledsboll bakom Wolfsburgs försvarslinje som Kerr var först på. När hon var på väg in i boxen revs hon ner av Wolfsburgs Doorsen-Khajeh och domaren pekade på straffpunkten.
Pernille Harder la upp bollen på straffpunkten och placerade säkert in bollen när målvakten gick åt motsatt håll. 1-0 (3-1) på tavlan och tyskorna var av med sin bortamålsfördel.

Svenska Fridolina  Rolfö var nära att svar upp med ett snabbt kvitteringsmål, men Pajor lyckades inte ta tillvara på hennes inlägg och bollen gick ut över kortlinjen.

Istället var det Chelsea som skulle näta ännu en gång. Sam Kerr tog emot en passning från Bright felvänd med en försvarare i ryggen inne i straffområdet. Enkelt höll hon undan motståndaren när hon vände upp och avlossade ett lågt skott. Chelsea gick till halvtidsvila med en 2-0 (4-1) ledning.

Chelsea förväntade sig en anstormning från, på pappret, dagens hemmalag när den andra halvleken sparkades igång, men Chelsea låg hela tiden rätt i sin deffensiv och nekade Wolfsburg möjligheten till en tidig reducering.

Carter, som gjorde sin fjärde start för Chelsea den här säsongen, spelade som om hon varit ordinarie på högerbacken under hela säsongen och samspelet mellan henne och Bright fungerade superbt. De stoppade och avvärjde alla försök Wolfsburg gjorde från höger.
Med 20 minuter kvar på matchuret fick Wolfsburg en frispark i ett farligt läge, men Berger kunde komfortabelt plocka ner den.

Ji och Jessie Fleming bytes in på det centrala mittfältet istället för Cuthbert och Leupolz. Bytet fick direkt inverkan på spelet då Ji spelade fram Kirby och med endast nio minuter kvar av matchen satte hon dit 3-0 (-5-1).

Chelsea gjorde en imponerande prestation då de besegrade Wolfsburg i kvartsfinalen med totalt 5-1 och tog sig vidare till semifinal.

Där får de möta vinnaren i mötet mellan Bayern München och Rosengård. Den matchen spelas imorgon och Bayern leder inför returen med 3-0.

Semifinalerna spelas 24-25/4, men innan det är dags för dem ska Chelsea möta Birmingham City nu på söndag i WSL, klämma in ett landslagsuppehåll och möta London City Lionesses i FA cupen söndagen den 18/4.

Efter tjejernas kanoninsats i kvarten säger vi GRATTIS till  semifinalsplatsen!