Chelsea mot FC Porto

Chelsea mot FC Porto

Vid lunchtid idag lottades kvartsfinalerna av Champions League. Chelsea börjar på bortaplan mot FC Porto och vi får avvakta hela tre veckor innan CL-hymnen spelar igång på Estadia Do Dragao

FC Porto
Tuchels mannar lottades mot FC Porto och börjar på bortaplan. Det blir möte nio och tio mot portugiserna och i portugisiska Primeria Division har året inte gått som önskat för de blåvitrandiga. De är tio poäng efter Sporting Lissabon, ja, alltså inte Benfica som även de ligger än längre efter och slåss med Porto och Braga om CL-spel nästa säsong. 

I samtliga sociala medier och i CSS-Podden utpekades Porto som det mest attraktiva motståndet - detta trots att de eliminerade Ronaldos Juventus i åttondelen. 
Av åtta tidigare möten har Chelsea vunnit fem och Porto två och det blir första gången på sex år som lagen möts.

Första mötet drabbar lagen 7 april på Estadio Do Dragao medan den intensiva returen utspelas på Stamford 6 dagar senare... anmärkningsvärt är att Chelsea har besegrat portugiserna vid samtliga fyra tillfällen på Stamford Bridge genom åren, bara en indikator. 

Semifinal
Inte nog med kvartsfinalen så lottades eventuell semifinal och i den kommer Chelsea ställas mot vinnaren i mötet mellan Real Madrid och Liverpool.
Blir det spanjorerna blir det första gången någonsin lagen möts 1998 då man senast ställdes mot varandra i UEFA Supercupen. 
Chelsea har aldrig mött Real i varken EL eller Champions League och vid tre tidigare möten har Chelsea alltid klivit ur med framgång. 

Med Liverpool har vi en mer infekterad historik både i ligaspel men även i Europaspel. Det har dock hunnit gå 12 år sedan Chelsea senaste träffade på antagonisten i Champions League och detta i det, ännu, välkända dubbelmötet där Ivanovic gjorde sig ett namn och avgjorde det ena mötet medan ett dundrande 4-4 resultat och dubbla Lampardmål tog Chelsea till semifinal 2009. 

Kvartsfinaler:

Manchester City – Borussia Dortmund
FC Porto – Chelsea
Bayern München – PSG
Real Madrid – Liverpool

Semifinal 1: Bayern München/PSG – Manchester City/Borussia Dortmund

Semifinal 2: Real Madrid/Liverpool – FC Porto/Chelsea

Vinnaren i semifinal 1 kommer stå som hemmalag i finalen.

           Läs mer om de olika lagens resa till kvartsfinalerna HÄR.

Kvartsfinalerna spelas den 6-7 april och returen en vecka senare.
Semifinalerna spelas 27-28/4 med retur 4-5/5.

Finalen går av stapeln den 29:e maj i Istanbul och kommer förhoppningsvis spelas inför publik.

Sofia Almroth & Mattias Henriksson@AlmrothSofia2021-03-19 12:27:00
Author

Fler artiklar om Chelsea