Charles: "Vi jobbar för varandra"
Damlaget går all in för att försvara sina titlar.

Charles: "Vi jobbar för varandra"

Damerna går som tåget, så sent som i onsdags vände man och vann en blöt och lerig kvartsfinal på borta plan mot Manchester City.

I en intervju på Chelseas officiella hemsida hyllar målskytten och inhopparen Niamh Charles sammanhållningen och arbetsmoralen som laget visade upp under kvartsfinalen i Continental cup.
 
Charles kvitteringsmål, som var av absolut högsta kvalitet, kom med fem minuter kvar av ordinarie matchtid.
Regnet öste ner och planen blev allt blötare och lerigare när Inhopparna Guro Reiten och Sophie Ingle säkrade vinsten och vidare avancemang för Chelseas damer. 
Charles hyllar styrkan och viljan att spela för varandra som en bidragande faktor när laget vände 2-1 underläge till 2-4 och vidare till semifinal.
 
”Under den första halvleken tyckte jag att båda lagen stod upp bra mot varandra och sen i den andra halvleken blev spelet mer utdraget. City kom tillbaka in i matchen när de gjorde 1-1 och senare 2-1.”
 
”Jag tycker att vi redan har visat den här säsongen att vi aldrig slutar spela.”
 
”Vi tog o tillbaka och där ifrån blev vi bara bättre och bättre och alla på planen jobbade för varandra och gjorde grovjobbet.”
Det är det det här laget handlar om. Vi jobbar så hårt på träningarna varje dag så när motgången kommer är vi alla förberedda på det. Vi tror på varandra och jag tror att det är vad som kommer lyfta oss.”
 
”Vi vet att vi har det i oss, vi har visat prov på det tidigare under säsongen och att göra det igen var underbart.”

 
I semifinalen som spelas 3 eller 4 februari ställs Chelsea mot West Ham United hemma på Kingsmedaow och Charles säger att Chelsea har siktet inställt på att försvar titeln efter att ha vunnit Continental Cup förra året.
 
”Vi säger hela tiden att vi vill vinna allt och speciellt som titelförsvarare vill vi inte ge upp.”
 
”Jag tycker att vi visade exakt vad vi går för och vår intension är att fortsätta vinna.”

 
Innan Semifinalen i Continental Cup har damerna två borta matcher i WSL och möter redan på söndag Bristol City som i dagsläget ligger i botten av tabellen.
Charles säger att varje match den här säsongen är ett test då ligan i år är så jämn och alla lag utvecklas mer och mer.
 
”Ligan är mycket jämnare och det ska den Egelska ligan berömmas för och som ligan ser ut nu så kan vi förvänta oss en tuff match igen redan på söndag.”
 

Söndagens match går att Streama  i the 5th Stand app  eller på damlagets Facebook och Youtube kanal.
Avspark 15.00 svensk tid.
 
 




I övrig blev det i veckan klar att Maria Thorisdottir gör en permanet flytt till Manchester United efter 3,5 år i klubben.
Norskan har de senaste åren kämpat med skador och där med fått begränsat med speltid.
 
Även Charlotte Fleming lämnar laget för spel med Championshiplaget Leicester. Flemming kom till klubben som 10-åring och var den tredje akademispelaren som tog klivet upp i damlaget. På grund av en skada i vaden har hennes speltid varit begränsad och Emma Hayes säger att flytten kommer gynna mittfältaren som behöver få speltid på seniornivå.
 
Klubben tackar dessa spelare för deras insatser i Chelseatröjan och önskar dem all lycka och framgång när de ger sig ut på nya äventyr.
 


Källor:
Chelseas officiella hemsida – Charles                                      

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-01-22 16:35:43
Author

Fler artiklar om Chelsea