Lagbanner
   Charlton - Team of the month
Den ständigt leende Chris Powell har all anledning att glädjas efter att ha blivit utsedd till novembers månads manager i League One.

Charlton - Team of the month

Efter flera års kräftgång så har Charlton åter repat mod och är väl egentligen utan konkurrens vad gäller årets positiva överraskning i det engelska ligasystemet. Framgångarna bar igår, förutom den redan överlägsna serieledningen, utslag i att Powell blev utsedd till november månads manager i League One. Som lök på laxen blev dessutom Morrison utsedd till november månads spelare!

Charltons framgångar den här säsongen har varit som en saga direkt hämtad från Hollywoodfabriken. Ett lag som varit på dekis sedan de åkte ur Premier League 2007 och där den nye managern Iain Dowie sedan lyckades förstöra klubbens ekonomi på några månader genom att köpa in ett gäng divor för mer pengar än Curbishley hade lagt ut under de föregående åtta säsongerna. Spelarna presterade heller inte något på planen samtidigt som deras bankkonton blev lika mycket fetare som klubbkassan blev fattigare. Två år i Championship utan att vara i närheten av Premier League slutade istället med ytterligare ett pinnhål ned i sereisystemet där vi nu harvar för tredje säsongen. Efter att tidigare ha varit en stabil klubb på alla sätt så har de senaste fem åren varit lika instabil som ett gungfly, fem managers (jämfört med Curbishleys tidigare era på 15 år) och så nära konkurs man kan komma.

När den före detta spelaren Chris Powell blev utsedd till manager i januari efter att Phil Parkinson fått sparken var det många som tvivlade. En ny manager, och dessutom den andra färgade managern i hela seriesystemet, utan några erfarenheter som manager i en klubb som balanserade på ruinens brant. Ingen kan väl med säkerhet påvisa vad som är tur, lyckliga sammanträffanden, skicklighet eller en kombination av några eller alla parametrar i Charltons framgångar hittills. Men att Powell haft en positiv påverkan går ändå inte att skriva bort. Det rensades ordentligt i truppen och 20 nya spelare togs in i truppen och han har fått dessa spelare att fungera som ett lag från seriepremiären.

Laget har gått från framgång till framgång och leder nu serien med hela sju poäng efter att bara ha förlorat en enda match. Därför var det väl mer en fråga om när Powell skulle bli utsedd till månadens manager vilket han blev igår. Att ett hus måste byggas från grunden kan tyckas självklart men allt för ofta fokuseras det ändå mest på vilka anfallare ett lag har, läs målspottare. Charlton har ett guldkorn där i form av Bradley Wright-Phillips (för övrigt sponsrad av Swedish Addicks) men utan ett stabilt försvar hade hans prestationer kanske inte ens varit vatten värt. Powell har inte laborerat allt för mycket med spelare under säsongen men den lagdel som har haft minst förändringar är backlinjen som har känts lika stabil som de goda åren i Premier League. Därför var det extra kul att mittbacken Michael Morrison blev utsedd till novembers månads bäste spelare. Förutom att hjälpa till med att täppa till framför målvakten Hamer gjorde han nyligen sitt första mål för klubben när stora delar av Swedish Addicks på plats beskådade när Preston massakrerades med 5-2.

Vi håller tummarna för att både Powell och spelarna är på tapeten när december månads managers och spelare skall utses. Till att börja med skall Walsall besegras på bortaplan, något som Charlton misslyckades med förra säsongen.

Lars Liljegren2011-12-10 10:55:40
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson