Lagbanner

Inför Bournemouth - Charlton

Efter sju sorger och åtta bedrövelser så knep Charlton slutligen en poäng igen hemma mot Southampton i tisdags. Ett ack så litet men o så viktigt livstecken i vårsolen. Inte för att någon längre vågar tro på spel i Championship nästa säsong men det verkar ändå som om det finns tillräckligt med krut kvar i durken för att slippa League Two i alla fall. Närmast står ett av säsongens sensationslag Bournemouth på tur, skall det bli poäng två matcher i rad?

Två poäng på nio omgångar talar sitt tydliga språk, Charlton är ett gäng på randen till undergång. Men tisdagens poäng hemma mot tredjeplacerade Southampton kändes i sammanhanget som seger i Champions League. Nu står ett annat sydkustlag på tur, en av säsongens absoluta överraskningar, Bournemouth. Med undantag för några få omgångar har Bournemouth varit placerade bland de sex första lagen hela säsongen. Men de har blivit varse om att solen även har fläckar på sydkusten, tre förlustmatcher i rad har gjort att de nu halkat ned till sjätteplats med Orient hack i häl, fyra poäng mindre men en match mindre spelad.

Charltons fria fall från andra plats i början av november till nuvarande tolfte plats har gjort att manager Powell känt sig nödgad till att påbörja en allt vildare lånecirkus. Det är lätt att förstå att man tar till de medel som står till buds men hittills har det inte gjort några större positiva avtryck. Det enda man varit säker på är att man inte vet hur den kommande laguppställningen kommer att se ut. Och det är ju inte så konstigt när spelare efter spelare anslutit till klubben dagen före match för att sedan gå rakt in i startelvan utan att ha spelat en minut tillsammans med övriga spelare.

Vad har då hänt sedan i tisdags på spelarfronten? Några nya spelare tro? Jo då, denna gången handlar det om en före detta Man United spelare i form av 30-årige Michael Stewart som kommer som fri transfer efter att hans kontrakt med turkiska Genclerbirligi sades upp i januari. Troligen kommer han inte att gå in i startelvan utan finnas som back-up åt José Somedo som spelat varenda match den här säsongen. Chris Solly har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt medan 19-årige Carl Jenkinson tackat nej till detsamma efter att nyligen gjort sin A-lagsdebut efter 11 år i klubben. Det sägs att Arsenal blir nästa klubb för Jenkinson. Samtidigt har Matt Fry återvänt till West Ham efter 32 matcher för Charlton.

Eftersom Jenkinson och Fry båda spelat som vänsterbackar och Youga är borta resten av säsongen så ser det väldigt klent ut på den positionen. Möjligt att Jenkinson ändå får spela på grund av brist på andra alternativ, annars så brukar svikare inte få spela så många minuter efter att de valt att inte skriva på nytt kontrakt. Nej, det blir nog ett av de andra lånen, Bessone, som tar vänsterbacksplatsen. Doherty gjorde comeback i 90 minuten senast, får han spela från start nu och blir det i så fall Llera som får stiga åt sidan?

Det enda som är säkert är att matchen sparkar igång redan klockan 14. Laguppställningen och utgången av matchen känns betydligt osäkrare. För första gången på länge finns det ändå en del saker som talar för Charlton, dels har de åter tagit poäng och det mot ett topplag då de kom tillbaka från underläge och kvitterade i slutet av matchen. Dels så har Bournemouth nyligen tappat sitt vinnande koncept och förlorat tre matcher i rad. I deras förra vinstmatch hemma mot Peterborough för snart två månader sedan gjorde Charlton tre mål, sedan dess har de inte presterat mer än ett mål per match, dags för ett trendbrott där med tro? Jag känner att vårkänslorna inspirerar Powells mannar till en 2-1 seger!




Trolig laguppställning
Elliot

Solly
Dailly
Llera
Bessone

Eccleston
Semedo
Racon
Parrett

Nouble
Wright-Phillips

Lars Liljegren2011-03-24 22:36:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson