Sir Powell - League One 4 - 0

Chris Powells segertåg tuffar vidare, om än en aning tilltufsat efter gårdagens möte med Peterborough United. Unga Liverpool-lånet Nathan Eccleston låg bakom två av målen i den täta matchen på The Valley, där det bjöds på lite av varje.

Powell fick ställa upp med en något ovanlig startelva, då både Joe Anyinsah och Paul Benson skadade sig på träning i veckan. En 4-3-3-formation med Eccleston och Wagstaff precis bakom Wright-Phillips på topp var vad Sir Chris beslutade sig för. Charlton vad dock relativt uddlöst i första halvlek. Peterborough (med Charltonbekantingen Grant Basey på bänken, och Mark Robson i ledarstaben) bestämde tempot och tryckte på rejält, med flera skott som bara precis räddades av uppoffringar från diverse Charltonspelare. En knapp halvtimme in i matchen bröt dock giftige Lee Tomlin igenom på Charltons högerkant och smällde upp bollen i Rob Elliots vänstra kryss. Knappt tio minuter senare var det dags för matchens första byte – vilket skedde i domarkåren. Huvuddomare David Webb segnade ner på mittplan med avslitna ligament i ankeln. Ajdå. Han fick bäras av på bår och ersattes av fjärdedomare Stewart. Detta var andra gången på tre matcher som domaren byts ut på The Valley. Efter att ha hållit undan Peterborough en stund till fick Charltonspelarna en aning oförtjänt gå av plan till spridda burop.

I halvtid fick Scott Wagstaff gå av till förmån för Pawel Abbott, och Powell ändrade formationen till 4-4-2, med Eccleston nu på högerkanten. De första tio minuterna skilde sig dock inte nämnvärt från första halvlek, med rejäl press från bortalaget. I 57:e minuten ändrade sig matchbilden. Francis tog sig upp på högerkanten och slog en lång crossboll över hela straffområdet, som möttes av en hårt markerad Johnnie Jackson – 1-1!

Direkt därpå tog Charlton över bollen igen , och makalöst snyggt väggspel mellan först Eccleston och Francis, och sedan Eccleston och Abbott ledde till ännu ett inlägg in i boxen, där Bradley Wright-Phillips omarkerad mötte upp på vänstersidan. Wright-Phillips hade inga problem att nicka in bollen och har därmed fortfarande statistiken ett mål per match – riktigt bra värvning så långt. Samma måste sägas om lånet av Eccleston, vars mål detta verkligen var. 2-1 Charlton!

Strax därpå fick en annan lånespelare, Bessone, bäras av planen, och ersattes av Fry (ja, han är som bekant också inlånad!) på vänsterbacken. Spelet böljade sedan fram och tillbaka utan utdelning på endera sidan, fram tills Eccleston återigen drev ner bollen mot kortlinjen, varifrån han fick in ett inlägg. Detta nickades bort, men möttes av Pawel Abbotts högerfot. Skottet gick in via samme försvarare som försökt rensa, 3-1 Charlton!

Wright-Phillips byttes ut mot Reid, och Charlton backade hemåt. Trots att man lagt sig på defensiven missade man i den andra av sex (6!) tilläggsminuter att markera Peterboroughs sylvasse forward Angus Mackail-Smith, som ostört smällde in en reducering på volley. Peterborough tryckte sedan på rejält fram till slutsignalen, men Charltonspelarna höll emot så som de ofta gjort på sistone, och Chris Powell och resten av hans lag och ledare kunde tillsammans med Addicksfansen fira en fjärde seger i rad. 4-0 för Powell hittills och ordentlig kämpaglöd – att gå från underläge till vinst är något man inte bjuds på särskilt ofta på The Valley.

Charlton fortfarande på femteplats, men definitivt på väg upp mot direktuppflyttningsplatserna. Nu är det bara att köra på! Kom igen Charlton!