Lagbanner
2022-08-16 20:45

Charlton - Plymouth

Inför: Charlton – Plymouth

Inför: Charlton – Plymouth

Säsongens första tisdagsomgång väntar och Charlton tar emot Plymouth Argyle på hemmaplan.

Höjdarmatcherna avlöser för tillfället varandra i Charltons värld. Från vinsten mot Derby på hemmaplan och förlusten mot Sheffield Wednesday på Hillsborough, till att nu ta emot ett nytt topptippat lag i form av Plymouth Argyle från Devon. Ett lag som mångt och mycket var förra säsongens överraskning, när man med ett högt poängantal missade play-off med tre poängs skillnad.

Trots förlusten senast i helgen så har det varit en optimistisk inledning av säsongen för Charlton. Insatserna över 90 minuter har varit långt ifrån klockrena och genomgående övertygande – men det är samtidigt något som supporterskaran har en tolerans gentemot så här tidigt in i projektet som Ben Garner är tillsatt för att driva. Däremot har det funnits halvlekar och stunder som har lovat något och pekat mot en riktning som är tilltalande.  Det har gått att skymta vilken fotboll Garner vill få Charlton att spela och när den fått sitt utlopp så har den behärskat Accrington borta, Derby hemma, QPR hemma och Wednesday borta – och då har Charlton framstått som ett jäkla inspirerande och bra fotbollslag för divisionen.

Till kvällens möte är det möjligt att förvänta sig en och annan förändring från Garners sida. Matcherna duggar som sagt tätt under denna månad. Kanske ger det möjligheten för Alex Gilbey och Jake Forster-Caskey att få minuter på ett annars numera sammansatt mittfält? Gilbey och JFC fick minuter i Ligacupen mot QPR men har haft svårt att ta plats i matchtruppen i ligan. Där har Albie Morgan, Scott Fraser och George Dobson, med Conor McGrandles som ersättare, sett ut att i nuläget vara tilltänkta. Med några veckor kvar av övergångsfönstret har detta givetvis satt igång rykten kring Gilbey och JFC:s framtid. Ingen lär vara särskilt nöjd med sin nuvarande tillvaro och blir säkert flyttsugna om det mesta just nu pekar på att höstsäsongen ska förbli så här för dem. Gilbey kopplas ihop med Portsmouth, och JFC med Johnnie Jacksons AFC Wimbledon.

Vad det gäller skadelistan så är Chuks Aneke tillbaka i träning sedan gårdagen – vilket är positivt. Kvällens match lär dock komma för tidigt vad det gäller någon medverkan. Mandela Egbo är fortfarande skadad.

Plymouth Argyle har snabbt utvecklats från en nykomling, till en överraskning, till ett förväntat topplag i divisionen. Det har varit en tydlig och hittills lyckosam process för pilgrimerna. Steven Schumacher leder laget i den väletablerade 3-5-2 formationen. Grunden är gjuten med en defensiv som sattes samman förra sommaren och nu finns det utrymme att i lugn och ro addera de offensiva pusselbitar som behövs för att förnya och förbättra laget varje fönster. Det är någonstans hit ett lag i en process vill komma – det vill säga att ha en trygg stabilitet och sedan kunna experimentera med få men viktiga tillskott som hela tiden gör laget till det bättre. Inledningen på säsongen har inneburit sex poäng av nio möjliga. Tunga segrar mot Barnsley och Peterborough och ett bottennapp mot Fleetwood.

Nyförvärv
Finley Craske (hb, U18), Brandon Pursall (mb, U18), Will Jenkins-Davies (cm, U18), Oscar Halls (hb, U18), Matt Butcher (dm, Accrington Stanley), Mickel Miller (vy, Rotherham), Finn Azaz (cm, Aston Villa U23 lån), Bali Mumba (hb, Norwich lån), Morgan Whittaker (hy, Swansea lån), Nigel Lonwijk (mb, Wolverhampton U23 lån).

Förluster 
Luke McCormick (mv, slutat), Ollie Tomlinson (mb, Torquay), Rhys Shirley (cfw,), George Cooper (vy, Chesterfield), Ryan Law (vb, Gillingham lån), Alfie Lewis (cm, Dundalk).

The Addicks fem senaste ligamatcher: Sheffield W 1-0 (b), Derby 1-0 (h), Accrington 2-2 (b)
FVO
Bästa målskyttar Charlton
Corey Blackett-Taylor -1
Scott Fraser – 1
Miles Leaburn – 1

Plymouths fem senaste ligamatcher: Peterborough 2-0 (h), Fleetwood 2-1 (b), Barnsley 1-0 (h).
VFV
Bästa målskyttar Plymouth
Finn Azaz – 2
Ryan Hardie – 2

Avspark: 20:45
Arena: The Valley, London 
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

Come On You Addicks!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-08-16 14:16:30
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson