Lagbanner
2022-09-17 16:00

Fleetwood - Charlton

Inför: Fleetwood – Charlton  

Inför: Fleetwood – Charlton  

The Addicks får snabbt glömma tisdagens poängtapp och ger sig ut på vägarna igen för att bryta den vinstfria resultatraden på fyra matcher. Som motståndare står Fleetwood Town på Highbury Stadium i Lancashire.

Som det står beskrivet ovan så får tisdagens match mot nykomlingen Forest Green Rovers – i och med det oavgjorda resultatet (1-1) – anses vara ett poängtapp. Charlton såg sig själva vara ordentligt spelförande under majoriteten av matchen och fick in ett tidigt ledningsmål som borde satt laget mer i förarsätet än vad det gjorde. Sedan fanns varken skärpan, idéerna eller kvalitén att genomföra 2-0 under hela matchen, och när ett individuellt misstag var framme och gästerna fick sitt första skott på mål så kan också en match sluta 1-1 – oavsett hur matchbilden ser ut. Onödigt, dumt och tråkigt för Charltons del. Speciellt då Forest Green var den klart svagaste motståndaren spelmässigt den här säsongen och firade att de fick med sig en poäng från London.

I sådana här lägen finns det dock inget bättre än att snabbt ta sig upp på hästen igen för att glömma det som nyligen varit. Det hade varit påfrestande att grubbla över Forest Green-matchen i en veckas tid och därför är vi glada över att Charlton redan fyra dagar senare måste bege sig till fiskesamhället Fleetwood för att vinna tre poäng och rädda veckan någorlunda. Tabellen är som vanligt tajt vid det här tidiga skedet på säsongen (efter åtta matcher). Dagens hemmalag i Fleetwood Town sitter på en 12:e plats med 11 poäng och Charlton innehar en 14:e plats med en poängs differens. För Charltons del skiljer det tre poäng mellan att i dagsläget nå en playoff- och nedflyttningsplats.

I Charlton blir det spännande att se hur laget formeras. Startelvan har i ligaspelet hållits väldigt intakt från match till match men under senaste omgången hände något och Ben Garner genomförde sex förändringar – vilket inte hör till vanligheten det vill säga. Jayden Stockley fick bland annat se sig petad av Miles Leaburn, Charlie Kirk fick inte ens en plats matchtruppen, och akademispelaren Richard Chin gled in lite från ingenstans och erhöll sin liga- och startdebut för moderklubben. Resultatet fick dock ingen önskvärd effekt i och med resultatet. Inför den här omgången kommer laget behöva klara sig utan Ryan Inniss som ådrog sig två gula kort under tisdagen och därmed är avstängd i en omgång. Mandela Egbo närmar sig alltmer en comeback men är fortsatt osäker till spel, likt Chuks Aneke. För ovanlighetens skull är det så också att Charlton reser till Fleetwood utan sin huvudtränare. Ben Garner har åkt på en släng av covid-19 och får givetvis hållas hemma. Därmed lär ansvaret vid sidlinjen läggas på den rekryterade assisterande tränaren Scott Marshall och Anthony Hayes som nyligen blev befordrad från akademin till seniorstaben.

Fleetwood Town höll sig med nöd och näppe kvar i divisionen under förra säsongen, där målskillnad skiljde mellan dem och nedflyttade Gillingham. En del förutspådde att den negativa utvecklingen skulle fortsätta med denna upplaga men det har faktiskt börjat positivt för en nysatsande Cod Army – och det förvånar faktiskt inte mig. Celticikonen Scott Brown (Aberdeen) kom in under sommaren som ett relativt ungt och oprövat tränarnamn – vilket Fleetwood har fin historik av att lyckas med. Ett ungt och intressant lag har snickrats samman med viss rutin och sommarens nyförvärv kändes väl avvägda för det klubben nu vill göra. Paddy Lane är en ung spelare att hålla kik på, och likaså Carlos Mendes som lånats in från Luton och som var tongivande i det Morecambe som tog sig upp från League Two för två säsonger sedan. Sedan hämtades även – den före detta Charltonspelaren – Brendan Wiredu in från Colchester.

Man kommer senast från en imponerande bortavinst i Peterborough (0-1), vilket var lagets andra seger den här säsongen. Men man har samtidigt bara en förlust och den kom i premiären i sena juli. Det är alltså ett – enligt formen – svårslaget lag som Charlton nu ska försöka manövrera på bortamark.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Forest Green 1-1 (h), Bolton 3-1 (b), Wycombe 1-1 (b), Cambridge 1-1 (h), Plymouth 5-1 (h),
OFOOV
Bästa målskyttar Charlton
Scott Fraser – 3
Miles Leaburn – 2
Corey Blackett-Taylor

Fleetwoods fem senaste ligamatcher: Peterborough 0-1 (b), Wycombe 1-1 (h), Lincoln 2-2 (b), Derby 0-0 (h), Cheltenham 0-0 (h).
VOOOO
Bästa målskyttar Fleetwood
Daniel Batty – 2
Gerard Garner – 1
Joe Garner – 1

Avspark: 16.00
Arena: Highbury Stadium
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-09-17 11:08:40
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson