Lagbanner
2021-12-18 16:00

Plymouth - Charlton

Inför Plymouth – Charlton
Ska Conor Washington ta sig in i julveckan med bibehållen målform?

Inför Plymouth – Charlton

Charlton gör säsongens enda resa åt sydväst när det är Plymouth Argyle som gäller som motstånd på bortaplan. En match som blir Johnnie Jacksons första match som permanent manager.

Ja, att Johnnie Jackson nu tillsatts och gått från caretaker till manager är ett inlägg som kommer behöva stå för sig själv. Det förväntas publiceras senare under denna dag. Istället riktar vi därmed enbart blickarna mot att Charlton ska möta Plymouth för andra gången i ligan denna höstsäsong. Man ställdes mot varandra så sent som den 20/11 och det är en match vi inte hunnit glömma än. En fantastisk inramning på The Valley fick ett välförtjänt slut med en stabil 2-0 till Charlton, efter en mycket väl genomförd match. Insatsen följdes visserligen upp med två svagare resultat på bortaplan mot Morecambe och Shrewsbury men efter dessa är Charlton ordentligt på banan igen med två raka vinster i ligan och fyra raka om cupspelen inkluderas.

 I senaste matchen besegrades Cambridge med 2-0. Conor Washington gjorde båda målen och kunde tack vare det se till att Charlton för första gången den här säsongen kan kalla sig ett övre-halvan-lag. Inför dagens match befinner man sig nämligen på en 11:e plats med 29 poäng. I vanlig ordning är det i stora delar en jämn tabell och det känns som att Charlton nu för första gången kan börja snegla lite mot att klättra närmre de attraktiva placeringarna. Man har ju nu ”endast” åtta poäng upp till 6:e platsen och play-off.

Vem befinner sig då för tillfället på 6:e platsen? Jo, Plymouth Argyle. Precis som dem flesta konstaterat har Plymouth gjort en imponerande säsong hittills och definitivt varit höstens överraskning i League One. Under Ryan Lowes ledning förlorades premiären men sedan följdes det upp med en 16 matcher lång obesegrad svit. Jag sitter här och slår mig på bröstet när Charlton och Jacko hade 6 obesegrade matcher, så då förstår man vilken bedrift det är när man inte förlorat på 16. I den 17:e, och ovan nämnda matchen på The Valley, tog det dock stopp och det var Charlton som var orsaken till det. Och visst har det varit lite grus i maskineriet sedan dess. Det har följts upp med tre förluster och en oavgjort och man har alltså inte vunnit i ligan sedan den 13/11. Kännbara förluster som gjorde att Plymouth tappade förstaplatsen, men det är kanske inte heller det mest kännbara.

För i början av månaden valde till slut Ryan Lowe att lämna sitt framgångsrika projekt i Plymouth och ta steget till en ledig tjänst i Preston North End i Championship. Steven Schumacher är mannen som tagit Lowes arbetsdesk och Plymouth kan sägas ha gjort en Charltonlösning då Schumacher varit assisterande till Lowe i såväl Bury FC som i Plymouth. Precis som Jacko, skrev Schumacher på ett längre avtal i dagarna och menar därmed stanna på Home Park under några säsonger framöver.
Rapporteringarna från lagen säger att Plymouth får klara sig utan försvararen Brendan Galloway, medan en annan försvarare i James Bolton kan vara tillbaka. I Charlton är det inga förändringar, utan det är gänget med Matthews, Lavelle, JFC, CBT och Inniss som fortfarande är indisponibla. Positivt dock är att Inniss verkar vara menad att erhålla en stunds speltid i kommande U23-match.

För att hamna i lite god stämning till eftermiddagens match kan vi avsluta med att minnas matchen när Charlton senast spelade på Home Park. 0-6 slutade resulatet och det såg ut såhär: https://www.youtube.com/watch?v=jNJ1Udf9Yjw&t=11s

The Addicks fem senaste ligamatcher: Cambridge 2-0 (h), Ipswich 2-0 (h), Shrewsbury 1-0 (b), Morecambe 2-2 (b), Plymouth 2-0 (h).
VVFOV
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 7
Conor Washington - 7
Ben Purrington – 3


Plymouth fem senaste ligamatcher: Sunderland 2-1 (b), MK Dons 1-1 (b), Wigan 1-2 (h), Wycombe 0-3 (h), Charlton 2-0 (b).
FOFFF
Bästa målskyttar Plymouth
Ryan Hardie – 9
Conor Grant – 5
Luke Jephcott – 5

Avspark: 16.00
Arena: Home Park, Plymouth
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-12-18 10:56:59
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson