Charlton 1 - 0 Colchester

Charlton 1 - 0 Colchester

Charlton vinner efter en stor domarskandal när fjärdedomaren dömer bort ett helt korrekt mål av Colchester


Charlton-Colchester
League One
2011.02.01
The Valley, London
 
Colchester ställer upp med samma lag som i fredags besegrade Peterborough med 2-1. Med andra ord får tidigare avstängde Pat Baldwin bara en plats på bänken samt att oprövade Ben Coker och Lloyd James får fortsatt förtroende. Colchester ställer upp med ett lag som inte har spelat speciellt många matcher under säsongen. Inlånade Nathan Clarke gör sin andra match för The U’s, tredje för säsongen, Ben Coker, Lloyd James, Steven Gillespie och Lee Beevers har alla gjort under tio matcher den här säsongen. Ett ganska oprövat lag med andra ord.
 
Charlton gör två ändringar i laget från vinstmatchen mot Plymouth för tio dagar sedan. Ian Wrights son Bradley Wright-Phillips gör debut för Charlton. Även Federico Bessone är ny i dagens trupp.

Colchester ligger inför matchen nia i League One, Charlton åtta på samma poäng men några mål bättre i målskillnad.  

Colchester spelar från höger till vänster i första halvlek


Foto från dagens match på The Valley 

20:45 Avspark av Charlton
Charlton har vaknat på rätt sida och man börjar väldigt bra och bara en fantastisk räddning av Ben Williams i Colchesters mål hindrar Scott Wagstaff att göra 1-0 efter bara fem minuter.

 
Ben Williams håller nollan

Även Colchester startar bra och David Perkins skjuter ett bra skott från 20 meter men Rob Elliott kastar sig och räddar till en hörna. Hörnan från Lloyd James tar Elliot hand om.
 
Colchester får en frispark på mittplan lagom långt från mål. Lloyd James slår bollen på bortre stolpen men Jose Vitor Semedo nickar till en totalt misslyckad hörnvariant för Colchester.
 
Joe Anyinsah provar med ett volleyskott från 25 meter men Matt Heath står i vägen och Colchester tar hand om bollen
 
Colchester spelar bra första 20 och den förväntade hemmapressen i inledningen blev det inte så mycket av.
 
David Mooney provar med ett snabbt skott från 20 meter i en högerposition men Rob Elliot räddar ganska enkelt.
 
Steven Gillespie testar med vänsterfoten men skottet går över.
 
David Perkins hittar in med ett bra inlägg till Kem Izzet som förvirrat sig till ett målchansläge men tyvärr blev han avvinka för offside.
 
Charlton har oväntat få anfall men när dom väl kommer blir det väldigt farligt. Simon Francis hittar med ett perfekt inlägg Johnnie Jackson på bortre stolpen och med i stort sätt öppet mål skjuter Jackson i utsidan av stolpen. Svagt avslut av förre lagkaptenen för The U’s. Där ska man ju i alla fall träffa mål.
 
David Perkins slår en riktig blindpassning in i eget straffområde vilket ger hemmalaget Charlton en riktig bra chans men Joe Anyinsah tar lite för lång tid på sig samtidigt som Nathan Clarke reagerar snabbt i eget försvar.
 
Samtidigt som fjärdedomaren visar upp en bonusminut att spela kontrar Colchester genom David Mooney som sen spelar fram Steven Gillespie som försöker skruva bollen runt sin försvarare men Rob Elliot gör en fin räddning och på returen skjuter Lee Beevers utanför från dålig vinkel.
 
21:32 Halvtid
0-0 efter 45 minuter känns rättvist. Båda lagen började matchen bra men det kändes som att matchen nästan dog sista tio. Colchester har dock haft det bästa spelet men det är Charlton som haft de två absolut bästa målchanserna men Ben Williams och dåligt skytte gör att det står 0-0

Colchester tvingas till ett byte i halvtid och det är målvakten Ben Williams som på något sett skadat sig och in kommer nu unge Mark Cousins. Cousins spelade några matcher i början av säsongen då Williams var skadad och det är ju en kommande förstemålvakt för The U’s men det är ju alltid vanskligt att byta målvakt under matchens gång.


Mark Cousins in i halvtid

21:49 Avspark av Colchester
Efter fem minuter ställs Mark Cousins på prov för första gången då Scott Wagstaff slår ett inlägg på bortre stolpen som Joe Anyinsah försöker nicka vidare men Mark Cousins tar hand om bollen.
 
Ett bra anfall av Colchester när David Mooney spelar ut till Lee Beevers som avancerar ner längs högerkanten där sen Beevers hittar tillbaka till Mooney som tyvärr inte får full kontroll på bollen innan Simon Francis sparkar undan bollen.
 
Colchester tror att dom gjort mål
Steven Gillespie lurar offsidefällan när David Perkins slår en genomskärare. Gillespie fri med målvakten gör inga misstag och bollen går i mål. Nu börjar den stora farsen. Linjedomaren som står bäst placerad låter spelet rulla vidare då det inte var offside, huvuddomaren tycker dock något annat och vill nog ha offside trots att han står i klart sämre position. Colchester protesterar dock vilket gör att domaren pratar med linjedomaren som lyckas få huvuddomaren att det var mål och Colchester får målet. Charlton är dock inte nöjda och nu pratar huvuddomaren med fjärdedomaren som ju stod absolut sämst placerad och domaren fegar totalt ur då storlaget Charlton är arga. Domaren dömer bort ett helt korrekt mål. Stor skandal på The Valley med andra ord. Det som även händer är ju att det inte ens blir frispark utan nedsläpp av bollen. Som sagt, skandal på The Valley

 
Steven Gillespie tror han gjort mål

Charlton gör mål
Nye Bradley Wright-Phillips gör 1-0 med en kvart kvar. Det är första gången BWP får bollen under hela matchen och då gör han orättvist 1-0 till hemmalaget efter förarbete av Scott Wagstaff.
 
Colchester ger dock inte och skapar genast fram en hörna som blir farlig och Colchester vill ha en straff då David Mooney går omkull men domaren vill inte.
 
Colchester fortsätter att sätta press på Charlton och efter några byten från båda lagen är Colchester riktigit nära att kvittera då Kayode Odejayi vänder bort sin försvare innan han spelar fram Lloyd James som direktspelar till Anthony Wordsworth som skjuter ett mycket bra skott men Rob Elliot räddar till hörna.
Fjärdedomaren visar upp sju minuters stopptid då det tog väldigt många minuter efter målet som felaktigt blev bortdömt.
 
Colchester försöker och försöker men Charlton håller tätt. Colchester får dock en sista målchans i den absolut sista tilläggsminuten då Lee Beevers fixar fram en hörna. Hörnan från Anthony Wordsworth hittar Kayode Odejayi som nickar bollen mot mål men tyvärr nickas den undan på mållinjen då Rob Elliot är överspelat. Sekunderna senare blåser domaren av matchen
 
22:43 Matchen slut
 
Colchester förlorar helt oförtjänt med 1-0 där fjärdedomaren har skänkt segern till Charlton. Fjärdedomaren har inte ens rättigheter att döma i matchen så jag antar verkligen att FA straffar på något sätt.
 
Colchester var minst lika bra om inte bättre än Charlton men det är ju svårt när man möter 15 spelare. Hade The U’s vunnit matchen hade det bara varit en poäng till en kvalplats men nu är det alltså fyra i stället. Den här felaktiga förlusten kan bli helt avgörande för hela säsongen. The U’s dock kvar på nionde plats

Nästa match för Colchester är på lördag mot Hartlepool borta. För första gången sen nyårshelgen möter The U’s ett lag som är sämre placerat i League One än Colchester. Hartlepool förlorade idag mot topplaget Oldham men The U’s har av tradition väldigt svårt mot Hartlepool på bortaplan.Colchester får dock hoppas på en rättvis domare i den matchen

Charlton       Colchester    
Elliot     1 Ben Williams  Ut 46  
Francis     3 Lee Beevers    
Doherty     6 Nathan Clarke    
Dailly     28 Matt Heath    
Bessone  Ut 82   24 Ben Coker    
Wagstaff     14 Andy Bond    
Semedo     10 Kemal Izzet    
McCormack     17 David Perkins  In 81  
Jackson     26 Lloyd James    
Anyinsah  Ut 71   18 Steven Gillespie  In 82  
Wright-Phillips  Ut 89   19 David Mooney    
Avbytare       Avbytare    
Worner     7 Ashley Vincent    
Racon     15 Kayode Odejayi  In 82  
Reid     16 Ian Henderson    
Benson  In 71   22 Anthony Wordsworth  In 81  
Fry  In 82   25 John White    
Fortune     5 Pat Baldwin    
Eccleston  In 89   12 Mark Cousins  In 46  

Charlton-Colchester 1-0
1-0 Bradley Wright-Phillips (78:38)
 
Publik: 13.813
The Valley, London

 5 Skott  9
 3 Skott på mål  5
 2 Hörnor  6
 11 Frisparkar  14
 0 Gula kort  0
 0 Röda kort  0
 48 Bollinnehav  52

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

Layer Road2011-02-01 22:57:00
Author

Fler artiklar om Colchester