Stamford Bridge, 2024-05-02 20:30

Chelsea - Tottenham
0 - 0

Chelsea hade inga problem med Spurs
Spurs behöver en lagkapten som tar ansvar och kliver fram när det går tungt.

Chelsea hade inga problem med Spurs

Tottenham ser ut att avsluta säsongen på absolut sämsta tänkbara sätt. Bortamötet med Chelsea blev nästan pinsamt, det var ett bortalag som saknade både självförtroende och förmåga mot ett Chelsea som inte behövde göra så mycket alls. Chelsea vann med 2-0.

Det gäller att vara bäst när det gäller. Spurs jagade nyss en plats till Champions League. Tre förluster senare gör man det inte längre. Den här insatsen var bland det sämre man sett den här säsongen. 


Chelseas mål alldeles för enkelt
För första gången någonsin flyttade Ange Postecoglou på James Maddison. Supportrarna har ropat efter det länge, men det var ett modigt drag av Postecoglou med tanke på Maddisons ställning i truppen. Dejan Kulusevski fick chansen men tog den knappast. Spurs offensiv hackade. Chelsea såg ut som ett talangfullt juniorlag. Spurs såg ut som ett oinspirerat före detta storlag som inte längre häng är att räkna med, och när Spurs ställde upp med en man mot tre på den bortre ytan räckte det med att en spelare stod i vägen för den ensamma Spurs-spelaren för att det skulle bli fritt läge och hemmaledning 

Den första halvleken från Spurs var bedrövlig. Postecoglou måste desperat söka efter ett sätt att föra över bindeln till lagets sanna kapten, Cristian Romero. Heung-min Son var osynlig, Brennan Johnson hade ingen lycka, och Richarlison såg vilsen ut. Spurs lag höll inte ihop. Postecoglou var arg. I den andra halvleken tog Spurs tag i spelet, men skapade fortfarande väldigt lite. Postecoglou gjorde ett trippelbyte i hopp om att få mer att hända, men samtidigt är det ungefär samma spelare som startar varannan match utan att få till något för att ersättas av dom som nu gick ut. Den här gången hände inget heller, utan Chelsea gjorde 2-0 efter en frisparksretur. Spurs tappade sedan det lilla man hade.


Chelsea hade full kontroll
Tottenham är ett vilset lag. Postecoglous ständiga förändringar verkar mest bryta ner spelarnas självförtroende. Nu finns inget kvar av det självförtroende-pumpade lag som han ställde ut unde säsongens första månader. När målen sen kommer till på ett så lätt sätt undrar man vad som händer på träningsanläggningen egentligen.

Mål: 1-0 Chalobah (24), 2-0 Jackson (72)

Bäst i Spurs: 
+++ Romero
++ Bentancur
+ Van de Ven

Spurs lag:
Vicario
Porro Romero van de Ven Emerson (Lo Celso 86)
Sarr (Bentancur 63) Bissouma (Højbjerg 63)
Johnson (Gil 78) Kulusevski Son
Richarlison (Maddison 63)

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-05-02 22:29:00
Author

Fler artiklar om Tottenham