Äntligen målskytt!

Ligacupmötet med seriekonkurrenten avancerar vi ifrån.

Det blev återigen vinst mot Aston Villa som vi mötte i ligan för lite mer än en vecka sedan.

Första halvlek:

Matchen inleds ganska piggt av bägge lagen utan att någon skapar några som helst chanser. Desto mer kamp är det på mittplan och inte i närheten av straffområdena egentligen. Det är en extremt händelsefattig halvlek där Aston Villa har de bästa lägena via två frilägen som Archer bränner, varav ett där James räddar på mållinjen efter att den unge anfallaren har rundat Kepa i slutet på första halvlek. Hemmalagets bästa chans kom från ett distansskott signerat Hakim Ziyech som inte stör Steer nämnvärt. Bra fart är det på skottet men dessvärre går det rakt på Steer och inte i något av hörnen.

Andra halvlek:

Kanté byts ut till förmån av Mason Mount. Oklart om det är pga skada eller om det är en försiktighetsåtgärd av Thomas Tuchel. Bytet märks av direkt och vi spelar otroligt bra fotboll, speciellt offensivt. Det var tydligt att den tyske tränaren var missnöjd med första halvlek. I början av den andra halvleken tar Chelsea ledningen genom ett fantastiskt inlägg från James som Werner bara knoppar in med huvudet, skönt för honom.

Villa kom tillbaka, och det omgående med ett ännu finare mål. Cameron Archer nickade in bollen via ribban efter ett inlägg från bortalagets bästa spelare, högerbacken Matt Cash.

Kepa hölls sysselsatt, men det var Steer som hade det mesta att göra i andra halvlek, särskilt när han höll emot skott från Callum Hudson-Odoi och Mason Mount, vilket innebär att efter 90 minuter stod det 1-1 och matchen och den gick direkt till straffar.

Kepa visade sin styrka ännu en gång och då han räddade Marvelous Nakambas straff och när Ashley Young träffade ribban var fördelen för bra för att vi skulle misslyckas med att gå vidare. Trycket ökade dock när Ben Chilwells skott också missades, men Reece James var däremot otroligt distinkt när han skickade in sin avgörande straff i det vänstra hörnet.