Chelsea - Basel 3-1 (0-1)
FINAL!

Chelsea tog sig vidare till final efter att ha vänt matchen mot Basel i andra halvlek där man gjorde tre mål, där bland annat David Luiz stod för ännu ett drömmål. I finalen väntar Benfica som slog ut Fenerbache med 3-2 totalt över två matcher.

Chelsea och Rafa Benitez valde att rotera i startelvan med matchen mot Man United till helgen i bakhuvudet. Cech startade i mål och framför honom startade Azpilicueta, Ivanovic och Cahill i mitten och till vänster Ryan Bertrand. David Luiz fortsatte på mittfältet tillsammans med Lampard. Ramires, Hazard och Moses spelade bakom Fernando Torres

Spelare som Terry och Mata mfl. började alltså på bänken. Gästerna Basel hade Sommer i målet, framför honom spelade Voser, Schar, Sauro och Steinhofer. Die, Stocker, Fabian Frei, Salah och Elneny på mitten och i anfallet startade Streller.

Jonas Eriksson blåste igång matchen mellan lagen och Basel tog avsparken på Stamford Bridge. Det var just gästerna som fick matchens första chans och Streller fick iväg ett skott som gick några decimeter utanför Cechs bortre stolpe.

Efter åtta minuter spelade fick Chelsea och Frank Lampard matchens hetaste chans, efter en elegant skarv av Torres kom Frank fri men stolpen stog ivägen för mittfältarens 202:e mål för klubben, på returen höll sig Moses framme men ett klent avslut av nigerianen resulterade till att Sommer enkelt kunde rädda bollen ifrån att gå i mål.

Chelsea fortsatte leta efter ytor för att skapa lägen och efter sexton minuter spelade hade Torres och Hazard ett fint väggspel där Hazard klackade bak bollen till Fernando som med ett lågt avslut intill stolpen fick Sommer att tippa ut bollen till en hörna.

Klockan närmade sig trettio minuter spelade och efter hård och jämn kamp från båda sidorna kom nästa heta möjlighet för chelsea, efter en soloräd av Hazard lyckades han klacka bak bollen till Moses som hittade Ramires som tacklandes fick iväg ett avslut men Sommer storspelade igen och lyckades rädda.

Basel fick en giftig möjlighet med åtta minuter kvar av den första halvleken där den vindsnabba Salah fick iväg ett avslut som Cech lyckades rädda men inte hålla kvar, en retur hamnade på Bertrands axel och spelarna ifrån Basel ville ha hands, men Eriksson gjorde rätt som inte dömde straff åt gästerna.
Salah skulle få chansen igen om på övertid under den första halvleken, Stocker hittade Salah med en fin genomskärare som enkelt placerade in 0-1 till gästerna i det bortre delen av Cechs mål.

Inledningsvis började Chelsea mer passivt jämför med  den första halvleken, Eden Hazard gav sig iväg på en dribblingräd och vid straffområdeslinjen lämnade belgaren över bollen till Frank Lampard som sköt ett skott mot den bortre stolpen, på returen som Sommer lämnade kom en fri Fernando Torres och kunde enkelt kvittera till 1-1.

Två minuter senare började Moses finta till vänster och försökte vägga med Torres, efter lite flipperspel i försvaret kom Moses fri med Stommer och lyckades enkelt placera bollen i målet, 2-1 till Chelsea och finalen i Amsterdam var i stort sett fixad.

Ohh David Luiz You're the Love of my life... Brassen slog till ännu en gång med ett drömmål, med halvtimmen kvar av matchen la Lampard en enkel bredsida till Luiz som smekte in bollen i krysset ifrån cirka trettio meter, minuten senare valde Basel att göra ett dubbelbyte för att förhindra den dominans som Chelsea hade. Bytena verkade ge direkt resultat, Fabian Frei ville göra något liknande som David Luiz, men Cech och Chelsea hade ribban som frälsare vid detta ögonblick. Fem minuter senare valde kom Chelseas första byte, Ramires utgick och brassens landsman Oscar klev in.

Man gjorde även ett andra byte då Hazard byttes ut och Mata klev in, från och med bytet blev matchen allt tempo och chansfattigare. Basels Diaz försökte som Luiz, att göra mål ifrån distans men utan resultat, med tio minuter kvar skulle Chelsea göra sitt sista byte och Ake ersatte David Luiz. Slutminuterna i matchen var ganska händelsefattiga och Chelsea har chans till att ta en andra stor europeisk titel på mindre än ett år.