Stamford Bridge, 2022-04-02 16:00

Chelsea - Brentford
1 - 4

Chelsea-Brentford 1-4
Tunga miner hos Chelsea-spelaren efter den märkliga andra halvleken mot Brentford.

En mållös första halvlek följdes upp av en väldigt målrik andra med fem mål, där Brentford gjorde fyra av målen och lämnade Stamford Bridge med tre poäng.

Det var Chelsea som sparkade igång matchen men redan efter en minut vann Brentford en frispark, när Ruben Loftus-Cheek drog ner Vitaly Janelt. Christan Eriksen tog hand om frisparken men danskens skott gick en bra bit ovanför Edouard Mendys ribba. Tre minuter senare fick Chelsea sin första hörna för matchen, den ledde till en Brentford-kontring som slutligen ledde till en bedrövlig passning av Mendy som nästan orsakade 1-0 till bortalaget, men Toneys skott från strax utanför straffområdet gick för Chelseas del som tur strax över ribban.

Ivan Toney, som gjort fem mål på sina tre senaste matcher fortsatte att spela piggt och i den tionde matchminuten fick han en träff på bollen med huvudet från innanför straffområdet men bollen gick återigen litet över ribban.

Efter en tung inledning började Chelsea hitta flytet i sitt spel och i den 30:e minuten avyfrade Ruben Loftus-Cheek ett hårt skott, men David Raya i Brentford-målet räddade. Chelseas press fortsatte och endast tre minuter senare avfyrade Mason Mount en volley mot mål, fem minuter efter det sköt Hakim Ziyech ett bra långskott från distans som ledde till en hörna.

Första halvlek avslutades med två Chelsea-hörnor, om första halvlek kan det sammanfattningsvis sägas att Brentford inledde halvleken starkare men Chelsea avslutade den starkare.

Brentford sparkade igång andra halvlek men redan i den 48:e minuten avfyrade Antonio Rüdiger ett otroligt skott från 35 meter som gick i mål via stolpen och Chelsea hade gått upp i ledning! Brentford vek inte ner sig utan endast två minuter senare kvitterade Vitaly Janelt till 1-1. Gästerna var inte klara utan fyra minuter senare chippade Christian Eriksen in 2-1 och plötsligt var det Brentford som ledde. Tuchel svarade genom att byta ut Marcos Alonso och sätta in Reece James. Endast fem minuter efter bytet gjorde Jantel sitt andra mål för matchen och det började se riktigt mörkt ut för Chelseas del.

I den 65:e minuten hade Kai Havertz en boll i mål men det vinkades bort eftersom bollen tog i tyskens hand innan. Chelsea fortsatte att vara det bollförande laget men hemmalagets lägen gick inte i mål, i den 87:e minuten satte Yoane Wissa sista spiken i kistan genom att skjuta in slutreslutatet 4-1.

För Chelseas del väntar Real Madrid på hemmaplan i Champions League på onsdag härnäst.