Chelsea - Burnley
1 - 1

Chelsea-Burnley 1-1 (1-0)
Kai Havertz firar sitt 1-0 mål med Reece James.

Chelsea är det bättre laget överlag under matchens gång, skapar lägen, vinner hörnor och går upp i en 1-0 ledning genom Kai Havertz i första halvlek. I andra halvlek fortsätter man att vara det bollförande laget men Burnley tar vara på ett av lagets få lägen och kvitterar till 1-1 genom Matej Vydra, ett resultat som håller sig till slutsignalen.

Andre Marriner blåste igång matchen och publikens ljud från läktarna hördes genast väldigt högt. Väldigt härligt att höra, speciellt jämfört med förra årets deprimerande tillställningar utan publik. I den fjärde minuten fick Callum Hudson-Odoi Chelseas första målläge. Chelsea kontrade och Ross Barkley spelade fram Hudson-Odoi som tog sig in i straffområdet och avfyrade ett hårt skott, Nick Pope I Burnley-målet stod för en fin räddning men släppte samtidigt en retur, Hudson-Odoi fick en till målchans efter returen men hans skott gick förbi mål.
Två minuter senare fick Chelsea sin första hörna. Hörnan slogs kort och sedan in mot straffområdet. Bollen nådde fram till Andreas Christensen men hans nick gick strax förbi Popes högra stolpe. Chelsea fortsatte att pressa på och på endast några minuter hade man vunnit tre hörnor. Antonio Rudiger var nära att nicka in den fjärde men bollen gick strax över ribban.

Ross Barkley gjorde sin första start för Chelsea sedan juli 2020. Han tackade Tuchel för förtroendet genom piggt spel i första halvlek, förutom den fina framspelningen till Hudson-Odoi var han även nära att själv skjuta in 1-0 i den tolfte minuten med ett skott strax utanför straffområdet. Skottet hittade nästan fram till vänstra krysset men gick slutligen strax förbi.
Efter Barkleys läge lugnade Chelseas press ner sig litet och i den 21:a minuten fick Burnley sin första hörna, men Chelsea lyckades rensa bort den. Efter det fortsatte pressen och Rudiger var återigen framme i straffområdet vid hörna men nickade över i den 24:e minuten. Reece James, som stod för två mål borta mot Newcastle förra helgen, visade att han är värd sin plats i startelvan. I den 33:e minuten slog han ett så gott som perfekt inlägg från höger mot straffområdet, bollen hittade fram till Kai Havertz som enkelt nickade bollen i mål. 1-0 Chelsea!

Efter 1-0 målet lugnade speltempot ner sig, någon hörna hann Chelsea vinna och i första halvlek fick man sammanlagt åtta hörnor. Första halvlek blåstes av vid ställningen 1-0 och Chelsea hade hand om matchen under så gott som hela första halvlek.

Chelsea inledde andra halvlek med bra press och redan i den 49:e matchminuten vann man en hörna. Hörnan spelades kort och slutade med att Thiago Silva var centimeter ifrån att nicka in 2-0 efter ett inlägg av Reece James, men bollen tog i stolpen och gick till målspark. Tre minuter senare hade Kai Havertz ett gyllene läge att göra sitt andra mål efter att Hudson-Odoi slagit en passning mot straffområdet men tyskens skott gick över mål.

I den 61:a matchminuten utförde Burnley matchens första byte, Jay Rodriguez ersatte Chris Wood. Trots Burnleys byte var det Chelsea som pressade på, endast en minut senare hade Callum Hudson-Odoi ett superläge att göra mål men Pope fick ena benet på bollen och det blev istället en hörna. Ross Barkley, som hade gjort en riktigt bra match fick ett fint målläge att punktera matchen i den 72:a minuten från innanför straffområdet men hans skott gick högt över ribban, en minut senare byttes han ut och Ruben Loftus-Cheek byttes in. I den 79:e minuten hände det som alla Chelsea-anhängare fruktat. Matthew Lowton slog ett inlägg mot straffområdet mot Jay Rodriguez som nickade bollen vidare till Matej Vydra som satte bollen i mål. 1-1.

Tuchel agerade efter kvitteringsmålet genom att byta in två offensiva spelare, Christian Pulisic och Mason Mount mot Hudson-Odoi och N’golo Kanté i den 85:e minuten. Chelsea försökte desperat att hitta ett ledningsmål men spelarna verkade chockade efter kvitteringsmålet, närmast kom Thiago Silva med en nick över mål efter en hörna. Marriner blåste av matchen och 1-1 var ett faktum.