Chelsea - Cardiff 4-1 (1-1)

Chelsea vann nykomlingen Cardiff under lördagseftermiddagen med 4-1. Målvakten Marshall ifrån Cardiff var i fokus efter en del tveksamma prestationer. Chelsea är nu på en delad andraplats med Liverpool.

Cardiff sparkade igång matchen på Stamford Bridge inför en fullsatt arena och i den nionde matchminuten sköt Marshall ut en utspark som kom ledde till trassel och missförstånd i Chelseaförsvaret, där Luiz som siste man arrogant lät bollen rulla mot Cech, och Mutch hann före Cech och mittfältaren hann före och chippade över målvakten.

Ännu ett misstag som ledde till mål, fast från bortalaget denna gång och i den trettionde minuten studsade målvakten Marshall bollen i straffområdet, bakom honom kom Eto’o smygande och kom mellan och passade Hazard som kom fri med Marshall, men belgaren passade en fri Eto´o som skottfintade iväg Marshall. Bollen hamnade hos Hazard igen efter att Eto’o blivit av med bollen och Chelsea kvitterade till 1-1. Någon minut tidigare väcktes en del starka reaktioner efter att målvakten Marshall plockat bollen utanför straffområdet, men domarna valde att fria situationen.

Sex minuter in i den andra halvleken fick Chelsea en chans när Hazard kontrande längst vänster och hittade nästan Willian. Cardiff försvarade och samtidigt som Chelsea matchen igenom haft det svårt i luftspelet. Gästerna Cardiff gjorde matchens första byte då de bytte in Ki och utgick gjorde Gary Medel. Två minuter senare gjorde Chelsea sitt första byte, Oscar klev in och ersatte Juan Mata.

Fem minuter därpå utgick Ryan Bertrand och in kom Fernando Torres. Hemmalaget gick alltså ner på en trebackslinje med Ivanovic till höger, Terry centralt och Luiz till vänster. Trycket kom direkt från Chelea och två minuter senare och Hazard hittade Eto’o som skottfintade iväg en back och dundrade in 2-1 till hemmalaget. Strax därpå klev Campbell in och ersatte Odemwingie, Chelsea bytte ut målskytten Eto’o och ersattes av Azpilicueta, Mourinho valde alltså att återgå till en fyrbackslinje.

Med tio minuter kvar kom Chelsea i en kontring efter att Ramires vunnit bollen, Oscar drev fram i planen och sköt strax utanför straffområdet och satte snyggt via ribban 3-1 till hemmalaget. Minuten därpå kom Chelsea i en ny kontring där Hazard drev upp i plan, han passade en fri Willian ute till höger men brassens avslut hamnade rakt på Marshall.

Det var Hazards match under lördagen, belgaren utmanade ute till vänster mot två försvarare och hans låga avslut gick in via målvakten Marshall som under matchen var väldigt tveksam.

Matchfakta
Chelsea (4-2-3-1):Cech; Ivanovic, D Luiz, Terry (c), Bertrand (Torres 62); Ramires, Lampard; Willian, Mata (Oscar 58), Hazard; Eto'o (Azpilicueta 68).
Oanvända avbytare: Schwarzer, Cahill, Essien, De Bruyne.
Målskyttar: Hazard 32, Eto'o 65, Oscar 77, Hazard 82.
Varning: David Luiz 40.

Cardiff (4-4-2):Marshall; Theophile-Catherine, Caulker (c), Turner, Taylor; Cowie, Gunnarsson (Gestede 79), Medel (K Bo-Kyung 55), Whittingham; Odemwingie (Campbell 69), Mutch.
Oanvänd avbytare: Lewis, Hudson, Noone, Maynard.
Målskytt: Mutch 9,
Varningar: Cowie 44, Marshall 53.