-
-

Chelsea - Crystal Palace 2-1 (2-1)
Fernando Torres öppnade målskyttet för Chelsea.

Det blev tre poäng för Chelsea i derbyt hemma på Stamford Bridge mot Crystal Palace efter en allt annat än imponerande insats. Men seger blev det likväl och man är nu bara två poäng bakom serieledande Arsenal inför seriefinalen nästa måndag på Emirates Stadium.

Det var återigen en hel del ändringar i José Mourinhos startelva till matchen mot Crystal Palace jämfört med matchen i veckan i Champions League mot Steuea Bucharest. Tillbaka mellan stolparna var Petr Cech som sett lite svajig ut på sistone, och i Cahills frånvaro så var mittlåset med Terry och David Luiz självklart. Med en Cole som vilade inför matchen mot Sunderland på onsdag så startade Ivanovic och Azpilicueta på varsin ytterback, med ett centralt mittfält bestående av Essien och Ramires. Längst fram så var det Willian, Mata, Hazard och Torres från start för hemmalaget mot ett Crystal Palace med två raka segrar under nya tränare Tony Pulis.

I och med Arsenals förlust borta mot Manchester City tidigare på dagen så hade Chelsea chansen att knappa in på toppen och för motståndet stod London-rivalen och nykomlingen Crystal Palace, ett Palace som efter en svag inledning kommit igång på sistone under den nya tränaren Tony Pulis och kom till matchen med fin form. Det var ett slarvigt Chelsea inledningsvis och man fick inget riktigt tryck på gästerna, men ju längre halvleken gick desto mer bollinnehav fick Chelsea mot ett bortalag som spelade väldigt lågt försvarsspel.

Men efter en dryg kvart så drev Willian in bollen en bit utanför straffområdet och fick på en bra träff. Speroni i Palaces mål styrde bollen via stolpen fram till Fernando Torres som enkelt kunde sätta dit ledningsmålet och man fick nu det ledningsmål man byggt upp mot de senaste minuterna. En fin aktion från brassen Willian och bra gjort av Torres att vara på rätt plats och göra mål på chansen.

Efter en knapp halvtimmes spel så kvitterade dock Palace genom Marouane Chamakh som omarkerat i Chelseas straffområde kunde slå in bollen bredvid Cech i målet. Oroväckande hur enkelt Chelsea har släppt till mål och målchanser på sistone och försvarsspelet såg verkligen inte felfritt ut under matchens gång.

Men glädjen var kortvarig, för Chelsea skulle gå in till halvtidsvilan med en ledning. Ramires placerade mycket vackert in 2-1 efter en pass från Hazard. Efter att Ramires på sistone missat många bra skottlägen så var det säkert skönt för honom att äntligen få nätet att rassla till, detta var brassens första mål för säsongen i Premier League dessutom. Uddamålsledning för Chelsea i paus.

Den andra halvleken förblev mållös men det var ett allt annat än imponerande Chelsea som publiken på Stamford Bridge fick bevittna. Crystal Palace skapade flertalet bra målchanser och var nära att göra mål både efter fasta situationer och efter kaso i Chelseas straffområde där Ivanovic med flera slängde sig och täckte ett skott som var på väg mot målet.

Ramires kunde ha avgjort matchen när han efter ett hopslag kom ensam med målvakten tillsammans med Oscar och Ba men lyckades ändå inte göra mål, utan matchen slutade med uddamålsseger för Chelsea som nu alltså bara är två poäng bakom Arsenal i täten. Spelmässigt var det ingen stark insats från hemmalaget men likväl starkt att ta tre poäng och man är fortsatt med i toppen av tabellen.

Sammanfattning och matchfakta

Spelet på sistone har lämnat en hel del att önska för Chelsea, men man hänger ändå med i toppen av tabellen. Matchen på måndag kvällen innan julafton på Emirates Stadium mot Arsenal kommer att bli väldigt viktigt och vid seger så tar man sig upp på förstaplatsen i ligan för första gången den här säsongen. Matchen mot Crystal Palace bjöd inte på något skönspel men insatsen från Willian gladde och brasilianaren ser ut att känna sig mer och mer hemma i sydvästra London. Essien fick spela hela matchen och stod för en okej insats efter att ha blivit utbytt i paus mot Southampton i den senaste hemmamatchen. Skönt med tre poäng för Chelsea även om spelet inte stämde hela tiden.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry, Azpilicueta, Essien, Ramires; Willian (Schürrle 82'), Mata (Oscar 62'), Hazard; Torres (Ba 84')
Avbytare: Cole, Lampard, Oscar, Schürrle, Ba, Schwarzer, Eto'o
Varningar: Ivanovic, Essien
Mål: Torres 16', Ramires 35'

Crystal Palace (4-4-1-1): Speroni; Mariappa, Gabbidon, Delaney, Ward; Puncheon, Jedinak, Dikgacoi (O'Keefe 26'), Bannan (Bolaise 51'); Chamakh (Gayle 88'); Jerome
Avbytare: Parr, Campaña, Bolaise, O'Keefe, Gayle, Williams, Price
Varningar: Chamakh
Mål: Chamakh 29'