Chelsea direktör påstås vara sparkad efter sexuella trakasserier

Den nyligen tillsatte marknadsföringschefen Damian Willoughby blev enligt tillförlitliga uppgifter uppsagd från sitt arbete under tisdagskvällen. Detta efter att ha skickat ”olämpliga meddelanden” till fotbollsfinansagenten Catalina Kim under sin tid i Manchester City.

Det var den högt beryktade Chelseajournalisten Matt Law som runt klockan elva svensk tid publicerade nyheten. Willoughby, som knappt varit i klubben i en månad, har enligt Law nu alltså redan fått lämna sin roll hos Chelsea. Anledningen som åberopas är tydlig och klar. Tidigare nämnda Catalina Kim mottog flertalet meddelanden med antydelser till sexuell exploatering från den dåvarande Cityanställde. Vid varje tillfälle nekades han men trots det fortsatte han försöka.

Perioden som diskuteras var alltså under hans tid i Manchester City men det ändrar ändå inte faktumet att en sådan person inte borde vara en del av Chelsea FC. Att den här informationen kommit fram får man tacka Kim för. Hon skickade all bevisning (åtta separata händelser) till Chelseas företagschef, Tom Glick, som nu resulterat i Willoughbys rättfärdigade sparkning.

Kims och Willoughbys interaktioner handlar till största del om att Kim försöker komma i kontakt med Manchester Citys chefsdirektör, Ferran Soriano, och att Willoughby svarar med antydelser om att få sexuella tjänster i gengäld. Law citerar Willoughby så här: ”happy to connect you”, innan han sedan tillägger, “om du bara lovar mig en snuskig kväll”.

Exemplena är som sagt många och han ska bland annat ha skickat henne sexuellt explicita videos. Dessutom har han uppmanat henne att skicka nakenbilder till honom samtidigt som han själv erbjöd att skicka en nakenbild till henne. Allt hon svarade var: ”nej, snälla”.  

Behandlingen av kvinnor inom elitidrotten är fortsatt förkastlig. Stort ansvar vilar på ägarna samt styrelserna i de främsta ligorna att motverka dessa beteenden och visa att det inte finns någon plats för diskriminering inom fotbollen. I det här fallet måste dock Todd Boehly hållas ansvarig som uppenbarligen misslyckades med bakgrundsundersökningen på sin nya rekryt. Good riddance säger vi i alla fall till Willoughby.
 

Lukas Engblom 2022-09-21 01:31:00
Author

Fler artiklar om Chelsea