Chelsea - Everton 2-1 (1-1)
Matchvinnare

Chelsea gick in på Stamford Bridge för att spela säsongens 69:e och sista tävlingsmatch för denna säsong. Chelsea valde att bland annat att starta med Nathan Ake på mittfältet, vilket blev holländarens första start för säsongen. Vi kunde även hitta den talangfulla mittbacken Andreas Christensen, född 1996, på bänken. Dansken har under säsongen gjort bra ifrån sig i ungdomslaget den här säsongen. Värt att notera var att Både Ba och Torres startade matchen för första gången.

Chelsea startade med Petr Cech i målet, Ivanovic till höger och Cahill tillsammans med Luiz i mitten, Ashley Cole till vänster., Nathan Ake och Frank Lampard på mittfältet och Fernando TorresJuan Mata och Oscar på de offensiva mittfältsplatserna. Demba Ba på topp. Moyes sista startelva innan skotten lämnar för Manchester United involverade Tim Howard i målet. Coleman, Distin, Jagielka och Baines i försvarslinjen. Steven Pienaar , Darron Gibson , Marouane Fellaini  och  Steven Naismith på mittfältet och Kevin Mirallas  spelade som släpande anfallare bakom Victor Anichebe .

Matchens första chans kom efter tre minuter då Fellaini nära eget straffområde passade fel och bollen hamnade hos Demba Ba, men senegalesens skott hamnade uppe på läktaren.

Fyra mintuter senare kom chelsea kontrades, fint samspel mellan Mata och Oscar gjorde att Ba fick bollen och testade lyckan, men Howard lyckades rädda men släppte retur som Mata höll sig framme på och kunde enkelt slå in 1-0 till hemmalaget, detta var spanjorens tjugonde mål för säsongen i alla turneringar.

Gibson hittade en omarkerad Coleman till höger och ett lågt inlägg hittade Naismith som på första tillslaget avslutade, men skottet hamnade utanför Cechs mål.
Kvarten spelad och Everton och Naismith fick chansen igen, efter en miss av Luiz lyckades Anichebe få fram bollen till skotten som kom ensam med Cech, chippa över och kvittera till 1-1. Två minuter senare fick Everton nästa möjlighet igen, Gibson sköt strax utifrån straffområdet och bollen tog i stolpen, en underhållande inledning av matchen.

Efter halvtimmen spelade kom Chelsea i ett nytt kontringsförsök, Efter ett hårt inlägg av Luiz studsade bollen på Distin ut till Lampard som la upp för Ake som försökte sig på ett långskott som inte gick så långt över målet, allt jämnare bollinnehav i mitten av den första halvleken.

Everton var de som fick ett övertag i slutminuterna av den första halvleken, ett fint väggspel mellan Pienaar och Anichebe resulterade till en boll strax över ribban signerat sydafrikanen Pienaar, ett fyndigt anfall minst sagt. Minuten senare klackade Ba bollen elegant bakåt strax utanför straffområdet till en springandes Lampard i sin favoritposition, men tyvärr slutade skottet uppe på läktaren.

Chelsea fick en chans direkt i inledningen av den andra halvleken där Cahill på en hörna fick iväg ett lågt skott mot mål men en skymd Howard hann rädda mittbackens skott. Hemmalaget fortsatte att anfalla och Ba hade flera möjligheter att göra mål och ta ledningen för hemmalaget, i detta läge hade även Arsenal tagit ledningen borta mot Newcastle.

Matchens och Chelseas första byte kom efter sextiofem minuter då Moses klev in och bytte ut Demba Ba. Anfallet före spelade just senegalesen en fin ljupledsboll till Mata som dock inte hann avsluta. Även Everton passade på att göra två byten, Jelavic ersatte Naismitch och Heitinga klev in istället för Anichebe.
Tio minuter senare kommer Chelsea i en blixtrande kontring via Ake som la ut bollen till Oscar som slog ett inlägg till en ensamstående Moses som enkelt bröstade ner bollen till Fernando Torres och som avslutade direkt intill den främre stolpen, 2-1 till Chelsea och nu var klubben ohotade från Arsenal om den tredje och sista direktkvalificerande platsen till nästa säsongs Champions League.

Chelseas andra byte kom med drygt tio minuter kvar där Juan Mata utgick och playmakerns landsman Azpilicueta klev in. Slutskedet av matchen blev allt underhållande för de neutrala som tittade på matchen, båda lagen anföll men det var Everton och Jelavic som var närmast ett kvitteringsmål. Två minuter kvar och Chelsea gjorde sitt sista byte för dagen och Oscar gjorde sitt för dagen och veteranen Ferreira klev in och spelade sina sista minuter för klubben.

Sammanfattning och matchfakta
Chelsea vinner en fartfylld och chansrik match mot Everton och spelar alltså Champions league tillsammans med Arsenal, som får kvala nästa säsong. Rafa Benitez ställde upp en riskfylld startelva med bl.a. Ake och två anfallare i sin sista tävlingsmatch medan Moyes ställde upp med bästa möjliga startelva i sin sista match på Evertonbänken. Hade båda lagen tagit vara på chanserna, främst Demba Ba och inhoppande Nikica Jelavic, hade vi kunnat får se ett målkalas. Men Chelsea avslutade veckan med att vinna Europa League och säkra en direktplats till Champions League på dagen man för ett år sen just vann turneringen.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole; Lampard (c), Ake; Oscar (Ferreira 87), Mata (Azpilicueta 82), Torres; Ba (Moses 65).
Oanvända avbytare: Turnbull, Christensen, Benayoun, Marin.
Målskyttar: Mata 7, Torres 75.
Varningar: Torres 33.

Everton (4-4-1): Howard; Coleman, Jagielka (c), Distin, Baines; Naismith (Heitinga 65),Fellaini, Gibson; Mirallas; Pienaar; Anichebe (Jelavic 65).
Oanvända avbytare: Mucha, Hibbert, Duffy, Oviedo, Barkley.
Målskytt: Naismith 13.
Varningar: Heitinga 70.