Old Trafford, 2023-12-06 21:15

Manchester U - Chelsea
2 - 1

Chelsea förlorade i Manchester efter McTominays dubbel

Det blev en tuff match i Manchester under onsdagskvällen. En slarvig inledning gjorde att Chelsea inte kom in i matchen riktigt. Efter att The Blues gjort ett kvitteringsmål så skulle McTominay tillslut bli hjälte för The Red Devils.

Inför kvällens match hade Chelsea inkasserat 19 poäng och United 24. På förhand var det en känsla av hopp efter helgens vinst mot Brighton. United kom från en förlust mot Newcastle i helgen och innan dess ett likaresultat mot Galatasaray i Champions League.

Det var stökiga första minuter där Chelsea var slarviga i försvarsspelet. Redan i den tredje minuten fick Höjlund ett farligt skott mot mål, men Sanchez såg till att avleda skottet. I åttonde minuten fick United straff efter att Fernandez olyckligt stämplat Antony. Bruno Fernandes som har en fin straffstatistik klev fram, men återigen gjorde Sanchez en fin räddning.
I 12:e minuten fick Mudryk en fin chans, skottet blev dessvärre inge vidare.

Efter 19 minuter kunde inte ens Sanchez stå emot och McTominay gjorde kvällens första mål. Det blev ingen bra start från Chelsea som blev nedtryckta rätt rejält.
I 24:e minuten tryckte Jackson sig fram genom Uniteds försvar och passade bollen till Sterling som faller i straffområdet, på repriserna ser man ganska klart att det inte var någon direkt kontakt.

Strax därefter var McTominay ren framför kassen när han fick ett fint inlägg till sig, men Sanchez fortsatte spela bra och gjorde en otroligt fin dubbel räddning. Efter läget vände spelet och Sterling kom fri, han spelade till Jackson som fick en ganska dålig första touch och Onana i United målet kunde avvärja situationen. Strax efter är Mudryk i farten, han kommer till ett fint läge och försökte lägga in bollen vid första stolpen men bollen gick utanför.

Chelsea började komma till flera bra lägen och hade flera chanser att kunna kvittera, men bollen ville inte in.

Men i den 45 minuten passar Mudryk fram till cole Palmer som satte dit bollen kyligt bakom Onana. Efter de fina chanserna som de blåa haft under andra perioden av första halvlek så får de äntligen betalt för det.

Efter firandet visade fjärdedomaren upp åtta tilläggsminuter på tavlan efter en del små avbrott i form av skador och VAR-granskningar. Men under dessa minuter händer inte speciellt mycket och lagen gick till halvtidspaus med 1-1 på resultattavlan.

Inför den andra halvleken valde Mauricio Pochettino att plocka av Cucurella och ersatte honom med Reece James.

I inledningen av andra halvan av matchen ser Sterling till att fixa en hörna. Bollen hamnar hos Jackson som är djupt in i boxen, nicken går dock några centimeter över ribban.

I minut 55 drev Garnacho fint in i Chelseas straffområdet och fick till ett farligt skott som flög förbi Sanchez vänstra stolpe.
United började återigen få grepp om matchen igen och skapade en del halvfarliga chanser som inte resulterade i något mål.
I minut 69 är återigen McTominey framme i straffområdet, denna gång med huvudet och bollen gick in bakom Sanchez. Det ska nämnas att situationen skulle kunna resulterat i ett bortdömt mål, i och med att målskytten var uppe med händerna i ryggen på Colwill.

Strax efter målet kom Garnacho framrusande mot Chelseas mål, med James flåsandes i ryggen som tillslut får fram en fot och räddade bollen från att gå in i mål.

I minut 77 klev Mudryk av och in kom Armando Broja.

Sista minuten av ordinarie tid skickde James in bollen till Broja som stod långt in i boxen och nådde högst, men nicken gick i stolpen. Domaren visar därefter upp fyra minuter på tavlan.
Chelsea lyckades inte skapa några farliga chanser på övertid och United bärgar hem tre poäng.