Chelsea - Fulham 2-0 (0-0)

Chelsea vann hemma mot Fulham i London-derbyt under lördagskvällen med 2-0. Ett rätt så kontrollerad match av hemmalaget men man lyckades inte imponerad. Målen gjordes av Oscar och av, se och häpna! John Obi Mikel. Det är nigerianens första ligamål i den kungsblå tröjan.

Chelsea startade med Petr Cech i målet och framför honom bildade Ivanovic tillsammans med Cahill, Terry och Cole en fyrbackslinje. Ramires och Mikel spelade bakom Schurrle, Oscar och Hazard. Samuel Eto’o på topp.
Stockdale stog I mål för gästerna, Riether, Amorebieta, Hangeland och Richardson spelade från start i baklinjen. Parker och Sidwell spelade på mitten bakom, Duff, Kasami och svensken Kacaniklic. Bent i anfallet för gästerna.

Marriner blåste igång matchen och Oscar satte igång matchen på Stamford Bridge där hemmalaget hade mest övertag och spelinitiativ i matchinledningen.  Den första giftiga chansen kom efter sex minuter där Ivanovic slog ett inlägg mot den främre stolpen, en springandes Eto’o lyckades komma före på bollen än Stockdale, men bollen gick strax över målet.

Tretton minuter spelade och Daren Bent löpte sig fri mot Petr Cech, men målvakten var vaksam och räddade bollen enkelt, matchens bästa chans hittills. Chelsea hade övertaget av bollinnehavet men förgäves, bollen rullades runt straffområdet och in princip blev varje inlägg avvärjt av Hangeland och Amorebieta.

Slutminut och Chelsea drog igång det snabba anfallsspel man briljerade med under fjolårssäsongen, bollen hamnade tillslut hos Ivanovic som testade skott, Stockdale lyckades parera ut bollen till hörna, som inte resulterade till något.

Fem minuter in i den andra halvleken tog Chelsea ledningen, Hazard drev inåt i plan och hittade Schurrle till vänster, som drog iväg ett lågt och hårt inlägg som Stockdale inte lyckades hålla kvar, efter lite strök hittar bollen fram till Oscars fötter som enkelt kunde slå in 1-0 till hemmalaget.

Halvtimme kvar av matchen och Chelsea gjorde sitt första byte, Samuel Eto’o utgick och in kom Fernando Torres klev in. Även gästerna gjorde ett byte, Taraabt hoppad in och ersatte den förre detta chelseaspelaren Damien Duff. Tio minuter senare gjorde Fulham sitt andra byte, Kacaniklic klev ut och ersattes av Mesca, som gjorde debut. Minuten tidigare höjde flera rösterna efter att Ramires fått fällben av Amorebitea, Marriner valde att fria.

Med tio minuter kvar gjorde Mourinho sitt andra byte i Londonderbyt, Frank Lamprad ersatte André Schurrle. Åttiofyra minuter avklarade och Torres lyckades få iväg en kraftfull nick men Stockdale lyckades parera till en ny hörna, som skulle visa sig att resultera till ett nytt mål, och det blev inte vem som helst. Obi Mikel lyckades få upp foten och gjorde sitt första Premier Leaguemål i sin karriär som Chelseaspelare. Efter målet gjorde Chelsea sitt sista byte och De Bruyne ersatte sin landsman Hazard, och även Fulham gjorde ett byte, Rodallega klev in och ersatte Kasami.