Chelsea - Norwich
7 - 0

Chelsea körde över Norwich
James chippar in bollen på ett elegant sätt bakom Krul.

Chelsea spelade ut Norwich totalt på Stamford Bridge. Matchen slutade med 7-0 till hemmalaget och Chelsea är fortsatt serieledare.

Inför matchen mot Norwich hade Chelsea problem med skador där bland annat både Timo Werner och Romelu Lukaku saknades i truppen. Startelvan utgjordes av Mendy i målet och en trebackslinje med Chalobah, Silva och Rudiger. Mittfältet i Chelsea bestod av James, Jorginho, Kovacic och Chilwell. De tre platserna längst fram fick representeras av Mount, Hudson-Odoi och Kai Havertz. Chelsea ställde upp med uppställningen 3-4-2-1.

Första Halvleken:

Chelsea började med att ta kommandot direkt i matchen och kunde tidigt hitta nätet. I den 8e minuten hittade Jorginho en passning fram till Mount som säkert kunde borra in bollen i målet. Chelsea fortsätter sedan att styra spelet och Norwich har svårt för att kunna hantera presspelet som london-laget lägger. Det dröjer inte länge innan Chelsea kan utöka sin ledning genom Hudson-Odoi som placerar in 2-0 på ett elegant sätt efter en fantastisk passning från Kovacic i den 18e minuten. I den 42e minuten hittar Mount fram till James som avancerar fram mot Norwich mål och chippar sedan in 3-0 till Chelsea. Ett otroligt kyligt avslut av James som sedan tackar Mount för framspelningen. Första halvleken kan summeras i ett ord och det är dominans.

Andra Halvleken:

Chelsea fortsätter att styra spelet och håller i bollen konstant. Norwich lyckas inte bygga något slags spel och tappar ständigt bollen. Det uppstår dock en farlig målchans för Norwich i den 53e minuten där Mendy står för en fantastisk benparad.I den 57e minuten bryter James bollen på egen planhalva och passar sedan fram till Kovacic som hittar Chilwell. Därefter trycker Chilwell in bollen bakom Krul och 4-0 är ett faktum. Sedan dröjer det bara några fåtal minuter innan det skulle bli mål igen. För i den 62e minuten slår Hudson-Odoi ett inlägg mot mål som olyckligt styrs in av Norwich-spelaren Aarons. Matchens hjärnsläpp går till Gibson i Norwich som skulle bli utvisad i matchminut 65. Det röda kortet innebar ännu ett bakslag för bottenlaget. Därefter fortsatte Chelsea styra spelet och Norwich hamnade långt ner på sin egna planhalva. I den 84e minuten sköt Rudiger ett skott på mål som sedan täcktes av en hand som resulterade i straffspark för Chelsea. Mount klev fram och satte bollen efter andra försöket eftersom Krul lämnade sin linje för tidigt vid första tillfället. Detta innebar 6-0 till hemmlaget. Men än var inte matchen helt slut, för i den 91e spelminuten skulle Mount få kröna sin insats med ett hattrick genom ett grymt förarbete av Loftus-Cheek. Matchen slutar 7-0 till Chelsea och laget stärker sin position i Premier League-toppen.

Överlag gör Chelsea en riktigt bra prestation och flera spelare tog verkligen chansen när det gällde. Dock blev Kai Havertz insats en stor besvikelse genom att han aldrig lyckades komma in i spelet.

Statistik från: Chelseafc.com