Chelsea - Nottingham
1 - 1

Chelsea kryssade mot Forest – efter chanskavalkad
Andra halvlek blev händelserik, men Chelsea lyckades bara sätta en kasse.

Chelseas segersvit har nått vägs ände. Mot Nottingham Forest fick de kungsblå nöja sig med en poäng efter en 1–1-match som var betydligt mer underhållande än slutresultatet visade på.

Hemmalaget inledde lovande. Ett par fina kombinationer ute till höger gav Palmer möjligheten att spela fram Madueke. Yttern lyckades göra sin gubbe och komma till skott både en och två gånger, men missade målet. Under första kvarten hann Chelsea också testa ett antal inlägg mot en väldigt ensam Nico Jackson, och Forest kunde slå ifrån sig. I den 21:a minuten fick Caicedo matchens första gula kort efter en tackling på Gibbs-White. Upplagt för Ward-Prowse hos gästerna, men frisparksspecialisten fick felträff och missade mål.

Enzo lyckades i en pressad situation stoppa en Forest-kontring efter en misslyckad Chelsea-hörna. Argentinaren höll också bollen vid liv och Madueke fick ladda bössan – över denna gång. Nästa distansskott kom från Gusto, som även han skickade bollen upp på The Shed. En fantastisk djupledsboll från Palmer gav Madueke nästa chans, men situationen rann frustrerande nog ut i en inspark för gästerna. Ward-Prowse var nästa spelare att varnas. Nottingham hade sina försök under den första halvtimmen, men hade väldigt bråttom att avsluta sina anfall. Då oftast i mindre gynnsamma positioner.

Det mesta handlade om Chelseas presspel. Madueke vann boll, Sancho vann boll, Caicedo vann boll. Ibland högt upp, men de kungsblå hade svårt att förvalta dessa kontringslägen. Sancho och Palmer höll på att reprisera 4–2-målet mot Brighton, men Palmer fick bollen felvänd denna gång och skottet blockerades. Närmare pausvilan tvingade Madueke Sels till en räddning från ingen vinkel alls, Enzo högg på returen men även det skottet räddades. I den 44:e minuten höll så nollan på att spräckas. Madueke snodde ännu en gång bollen från Murillo, inspelet nådde Palmer som inte fick träff. Bollen rullade dock via rödklädd försvarare och Jackson in i stolpen innan Sels tacksamt kunde skopa upp bollen från mållinjen. I den andra änden stod sedan Colwill för en viktig block när Forest fick ett bra skottläge.

Gästande Nottingham Forest fick en bra start på halvleken och skapade lite tryck via fasta situationer. En frispark på mittplan fick ödesdigra konsekvenser för Chelsea. Gästerna flyttade upp, Milenkovic nickade bollen vidare och Wood fläkte sig fram för att styra in 0–1. Tio minuter in i den andra halvleken lossnade det äntligen för Madueke och Chelsea. Ensam med ytterbacken vände han inåt i banan och avlossade ett lågt skott som tog sig igenom tre backar in i det bortre hörnet. En snabb kvittering som var välbehövlig! Madueke fick en ny chans på nick efter en fin boll av Enzo, men Sels kunde rädda den gången. Chelseas nummer elva fick ännu en chans med knappa timmen spelad, men sköt över.

Murillo hade ingen rolig afton på Stamford Bridge. Brassen överlistades av Jackson som höll på att skapa sig ett friläge, men det revs och slets i skottögonblicket och anfallet fick börja om. Gusto stod för en fin block i vad som höll på att bli en farlig Nottingham Forest-omställning. Ett längre avbrott följde när Gibbs-White tvingades kliva av, då Palmer också fick en varning för protest. Frisparken från Ward-Prowse räddades enkelt av Sanchez. I den 78:e minuten uppstod en märklig situation. Ward-Prowse missade mottagningen och höll på att ge Jackson fri lejd, men greppade tag i bollen med händerna som en annan rugbyspelare. Mittfältaren var sedan tidigare varningsbelastad och visades således ut av domare Kavanagh.

För de avslutande tio minuterna av ordinarie tid, i spel elva mot tio, äntrade Nkunku och Felix planen. Ut gick Jackson och Enzo. Efter en lång tids stiltje, med flera avbrott, kom så inspirationen från Palmer. Två gånger om sköt han med högerfoten, två gånger om räddade Sels. Ytterligare dröjsmål blev det sedan Williams skickat in Cucurella i den egna tränarbänken. Gruffet som följde resulterade i varningar för Williams, Colwill och Cucurella. Den sistnämnde är därmed avstängd i nästa omgång. 13 minuters tilläggstid väntade härnäst, och Maresca gjorde ett nytt dubbelbyte. Sancho och Madueke klev av, Neto och Mudryk kom in.

Joao Felix mötte ett hårt inlägg från Neto till synes perfekt med pannan, men missade målet. Tilläggstiden såg också Tosin Adarabioyo ersätta Colwill. Minut 90+5 var galen. Neco Williams kom fri med Sanchez, som stod för en jätteräddning. Chelsea samlade upp och satte fart längs med vänsterkanten. Mudryks inlägg var perfekt och Nkunku nickade, men Sels svarade med en fin parad även han. När vi faktiskt nått den 13:e tilläggsminuten tvingades Sanchez återigen till en magnifik reflexräddning. Därmed var det slut, 1–1 på Stamford Bridge.