Chelsea lånar ut Gilmour till konkurrent
Utlåning väntar!

Chelsea lånar ut Gilmour till konkurrent

Billy Gilmour kommer att vara utlånad kommande säsongen till nykomlingen Norwich City.

Den 20-årige mittfältaren har visat sig vara en av de mest lovande unga spelarna i brittisk fotboll de senaste två säsongerna och kommer nu att fortsätta sin utveckling genom att få mer A-lagserfarenhet med nyuppflyttade Norwich.

Gilmour kom till Chelseas akademi från Rangers sommaren 2017 och har gjort 22 seniorframträdanden för laget sedan debuten som avbytare i en 2-2 match mot Sheffield United i augusti 2019.

Han skrev på sitt första professionella kontrakt med Chelsea 2018, efter att ha bidragit till ett speciellt år av framgång för vår akademi.

Gilmour kom med i vår a-lagstrupp halvvägs i säsongen 2019/20, efter att ha följt upp sitt inhopp mot Sheffield United med sin fulla seniordebut i en 7-1-förnedring av Grimsby Town i Carabao Cup.

Hans genombrott på denna nivå kom i mars förra året, när han fick utmärkelser för Man of the Match för sina prestationer i vinster över Liverpool i FA-cupen och Everton i Premier League, trots att dessa matcher var hans första starter i dessa tävlingar.

Tyvärr avbröts fotbollen sedan på grund av Covid-19-pandemin och när den återvände fick han en skada i 3-2-segern mot Crystal Palace.

Han återvände till spel i slutet av förra året och lyckades göra elva matchers framträdanden för a-laget, trots att han missade nästan halva säsongen på grund av skada, och han var avbytare i FA-cupfinalen och Champions League-finalen.

Gilmour gjorde också sin debut för Skottland i en träningsmatch före EM 2020 mot Nederländerna, innan han utsågs till matchens lirare av UEFA i sin första tävlingsstart i deras match mot England i själva huvudturneringen för cirka en vecka sedan, sedan uteslöts han dessvärre från deras sista gruppspelsmatch efter ett positivt Covid-19-test.

Han kommer nu att fortsätta att få A-lagserfarenhet 2021/22 med Norwich under ledning av Daniel Farke, som var ansvarig för Borussia Dortmunds reserver under Thomas Tuchels tid som klubbens A-lagstränare.

Kanariefåglarna återvänder till Premier League den här säsongen efter ett års frånvaro, efter att ha slutat etta i The Championship förra säsongen.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-07-02 13:02:30
Author

Fler artiklar om Chelsea