Chelsea - Liverpool 0-0 (10-11 efter str)
Inte hjälte denna gången.

Det ville sig inte i finalen mot toppkonkurrenten Liverpool i ligacupen. Laget från Merseyside vann efter ett rafflande straffavgörande efter att Kepa missat den sista straffen.

Chelsea hade inför mötet med Liverpool vunnit förvånansvärt många straffsparksavgöranden hittills den här säsongen. I supercupen mot Villareal, mot Southampton i ligacupen och även mot Aston Villa i samma turnering. Känslan var bra när det hela var över och det var dags för straffsparkarna. Kepa, våran straffspecialist hade ju dessutom bytts in precis innan slutsignalen av den andra halvan av förlängningen. Så allt skulle väl gå som det har gjort innan, annat vore väl konstigt, eller?

Chelsea började strakt och var besvikna över att inte vara i ledningen efter bara fem minuters spel. Havertz löpte in i mitten av planen och matade en passning direkt till Azpilicueta som levererade en låg boll mot Pulisic, tyvärr avlossade amerikanen, som hade gjort en utmärkt löpning för att få chansen, sitt skott för nära Kelleher i Liverpool-målet rakt på honom och Alonso kunde inte hålla sin halvvolley nere på returen. <

Naby Keita var nästa man att få ett fint läge via ett distansskott utifrån där Mendy lyckas parera fint ut till höger, även returen som Mane får framför fötterna och som han bara ska lägga in men vår reslige senegales lyckas rädda bollen på något märkligt sätt. Även Mason Mount hade ett kalasläge efter att ha rullat upp Liverpoolförsvaret, men avslutet gick utanför och Thomas Tuchel kunde knappt tro sina ögon.

Spelets momentum skiftade ständigt i en underhållande öppning i den första halvleken, där båda lagen växlade mellan att ha bollinnehav och chanser. När matchen närmade sig halvtid var det Liverpool som tog över spelet mer. Rudiger och Thiago Silva var båda tvungna att göra utmärkta ingripanden i boxen för att förhindra farliga lägen för de rödklädda.

Efter nästan bara några minuter in i andra halvleken tvingas Tuchel göra sin första förändring, då Azpilicueta åkte på en skada och tvingades lämna planen. In istället kom Reece James, som bara hade återvänt till träning efter sin skada dagarna före denna final och gjorde sitt första framträdande för året. Äntligen!

Liverpool var extremt nära att göra mål efter att Mendy slog bort en boll rakt på en Liverpool-spelare och en snabb passning spelades till Salah som kom fri snett till vänster mot mål. Egyptiern lyfte bollen över Mendy, men Thiago Silva rusade tillbaka för att förhinda bollen att gå in och gjorde en briljant rensning precis innan mållinjen.

Liverpool hade en boll inne som nickades in från Matip från nära håll, men efter en var-granskning visade sig Van Dijk ha varit offside och målet dömdes bort. Känslan var verkligen efter detta att det skulle bli förlängning och så blev det. Förutom Lukakus bortdömda mål, lite småtjafs Havertz och Trent sinsemellan som renderade i varsin ostskiva så hände inte så mycket mer och straffar blev det.

Alla spelarna på planen inklusive Kelleher i Liverpool lägger utmärkta straffar, möjligtvis borde Kelleher tagit Werners straff men han lyckas inte hålla den. Syndabocken blir lite komiskt nog Kepa, spelaren som byttes in precis innan straffläggningen för att just göra det han är bäst på, att rädda laget och bli hjälte i ännu en straffläggning. Men så blir det inte denna gången, dessvärre så är han inte nära att ta någon av straffarna de rödklädda lägger och sen slår han den sista straffen som fortfarande inte har landat. Men det är verkligen svårt att klandra honom efter allt han gjort för oss när det kommer till straffläggningar som tidigare nämnts. Liverpool vinner alltså straffläggningen med 10-11 och är ligacupmästare, trist.

Laget som startade:

Mendy, Chalobah, Silva, Rüdiger, Azpilicueta, Kanté, Kovacic, Alonso, Mount, Pulisic, Havertz

Frisparkar: 11-19

Det är bara att bryta ihop och komma igen. Nästa match är mot Luton borta i FA-cupen på onsdag 20.15. Hoppas på revansch då.