Stamford Bridge, 2021-10-20 21:00

Chelsea - Malmö FF
4 - 0

Överkörningen på Stamford Bridge
Straffarna satt som de skulle, Jorginho målskytt 2 gånger om från straffpunkten.

Svenskt motstånd på Stamford Bridge och ett hemmalag som var mycket sugna på att vinna i Champions League igen. Det hela blev kattens lek med råttan.

Hemmalaget syns direkt agera med fullt fokus, man sätter fart på bollen och det är många som springer. Man skapar direkt halvchanser framför Malmös mål och oroar ordentligt. Ben Chilwell, Romelu Lukaku, Timo Werner är alla där. Farligast blir Lukakus skott som via en Malmö-back styrs mot mål och tvingar fram en räddning av bortalagets målvakt Dahlin. Matchen första 10 minuter avslutas med att Chelsea tar ledningen. Ingen mindre än Andreas Christensen spräcker nollan. Fin assist här av backkollega Tiago Silva.

Mitten av första halvlek präglas dels av regnet som öser ner, dels av fortsatt tryck från hemmalaget. Malmö får knappt över bollen på offensiv planhalva. Väl där stoppas man effektivt av en för kvällen bra spelade Kanté. Även backlinjen står för en stabil insats. Strax innan 20 minuter spelats så har Lukaku show i offensivt straffområde och blir fult fäld. Jorginho slår säkert in 2-0 på efterföljande straff.

I samband med Lukakus fina nummer så fälls han fullt av Malmös Nielsen. En bedrövad Lukaku haltar av planen och ersätts av Kai Havertz. Tråkiga bilder för alla Chelseafans.

När spelet sätts igång igen så fortsätter spelet mot ett mål. Kai Havertz har ett par skott som letar sig strax utanför målet, Ben Chilwell likaså. Tempot går ner en aning, men känslan av att det blå hemmalaget vill göra fler mål finns kvar.

I slutet av första halvlek så skadar sig även Timo Werner, TV-bilderna visar här en bristning i baksida lår. Ut strax innan paus med Werner, in med Callum Hudson-Odoi som innan halvtid hinner med ett par fina saker.

Bollinnehav efter första halvlek, 69 – 31, målchanser 11 – 1.

Knappt hinner man sätta sig för andra halvlek innan Chelsea gör sitt 3:e mål för kvällen. Callum Hudson-Odoi står för ett fint förarbete och en fin passning fram till Kai Havertz som läckert avslutar i snäv vinkel. Skottet letar sig in vid bortre stolpen. Tysken återigen i målprotokollet, kul och skönt.

Känslan är att matchen direkt punkteras via denna inledning. Malmös ses allt mindre tro på en vinst, Chelsea slår av en aning på takten, möjligen med första halvlek i bakhuvudet och de skador som uppstod där.

Offensiven med Mount, Hudson-Odoi och Havertz skapar en del halvchanser där Jorginho är med offensivt och bidrar. Kante är emellanåt magisk med fötter och med erövringar. Jobbet alla dessa spelare gör med att ta tillbaks bollen från Malmö leder fram till att Rudiger av alla rivs ner i straffområdet och löser en straff. 4-0 slås in av Jorginho lika säkert som i första halvlek.

I mitten av andra byts Alonso, Saul och James in. Ut med Kante, Azpilicueta och Chilwell. De spelare som lämnar planen har varit bra denna kväll vilket leder till att Chelsea blir något sämre matchens sista del.

Hotet mot Malmös mål under sista kvarten står Mount, James och Havertz för. Man skapar ett par hörnor samt ett par frisparkar i farliga lägen, men alla blir resultatlöst.