Chelsea - Sheffield U
2 - 0

Chelsea-Sheffield United 2-0
Wembley väntar för Chelseas del efter att Sheffield United besegrats med 2-0!

Chelsea är vidare till semifinal i FA-cupen efter att ha besegrat Sheffield United hemma med 2-0.

Sheffield sparkade igång matchen på ett soligt Stamford Bridge och i matchens första minut sköt David McGoldrick ett skott från distans, men Kepa räddade enkelt.
I matchens nionde minut vann Sheffield matchens första hörna som först såg ut att bli ett farligt läge men Phil Jagielka fick en dålig träff på bollen och Kepa gjorde återigen en enkel räddning.
Chelsea inledde matchen ganska slarvigt med en hel del felpassningar och bolltapp men i den 24:e minuten vann man sin första hörna. Mason Mount slog hörnan till mitten av straffområdet, bollen gick förbi alla och rakt till Ben Chilwell, som sköt ett skott som styrde via Oliver Norwoods utsträckta fot och i mål bakom Aaron Ramsdale. 1-0 Chelsea!

Efter målet hade Chelsea fortsatta svårigheter med att skapa lägen. I den 42:a minuten slog Norwood en slarvig bakåtpassning som gick rakt till Christian Pulisic som befann sig precis utanför straffområdet, Pulisic hade ett gyllene läge att föra upp Chelsea i en 2-0 ledning men han lyckades inte chippa bollen över en utrusande Ramsdale.
Två minuter senare hade Pulisic återigen ett bra läge via en nick men han lyckades inte styra bollen på mål. Första halvlek avslutades på samma sätt som den började, med ett långskott av David McGoldrick som Kepa enkelt klistrade.

Christian Pulisic inledde andra halvlek piggt och i den 46:e minuten fintade han snyggt förbi några Sheffield-spelare och tog sig in i straffområdet men Ramsdale stod återigen för en bra räddning.

Chelseas spel flöt på betydligt bättre i början av andra halvlek än i början av den första, I den 49:e minuten blev Pulisic neddragen och laget fick sin första frispark för andra halvlek, Mason Mount sköt dock förbi från 25 meter.

I den 63:e minuten var det dags för Chelsea att göra byten, det blev ett dubbelbyte där Olivier Giroud och Andreas Christensen blev utbytta och Reece James och Cesar Azpilicueta inbytta.
Fyra minuter senare hade Sheffield sin bästa chans att kvittera matchen. John Lundstram slog ett inlägg mot straffområdet som hittade en rusande McGoldrick som tagit sig förbi Chelseas försvarare men McGoldricks nick från fem meter gick förbi mål. Sheffield fortsatte att pressa på och två minuter senare sköt Oliver McBurnie ett skott från 20 meter men Kepa stod för en snygg räddning.

I matchens 72:a minut gjorde Tuchel återigen ett dubbelbyte, Kai Havertz ersatte Callum Hudson-Odoi och Hakim Ziyech ersatte Billy Gilmour. Spelet lugnade sig litet efter Sheffields dubbla lägen och i den 75:e minuten gjorde Sheffield sitt första byte, Oliver Burke ersatte Oliver McBurnie. Tre minuter efter bytet hade Sheffield återigen ett bra läge efter en vunnen frispark, Norwood sköt ett inlägg mot bortre stolpen, Enda Stevens lyckades få huvudet på bollen, som gick i sidonätet.

I den 79:e minuten byttes Rhian Brewster in istället för Oliver Norwood och när tilläggstiden hade startat fick Brewster ett superläge att kvittera efter ett inlägg mot straffområdet som Kurt Zouma inte lyckades nicka bort ordentligt, Brewsters stenhårda skott styrdes av Mount och gick litet förbi mål.

I den andra tilläggstidsminuten fick Chelsea en chans att kontra efter en hörna, Hakim Ziyech kunde fastställa slutresultatet 2-0 efter att hans volley hittat målet. 2-0 Chelsea!