Chelsea – Southampton 1-1 (4-3 efter straffar)
James med den avgörande straffen.

Chelsea – Southampton 1-1 (4-3 efter straffar)

Chelsea är vidare till kvartsfinal efter att ha slagit ut sydkustlaget ur åttondelen i ligacupen under tisdagen.

Återigen ligacupen, återigen ett straffdrama och återigen Kepa som hjälte. Precis som mot Aston Villa fick Kepa det där avslutet som han ville ha. Även om Mason Mount missade sin straff efter att Fraser Forster räddat straffen helt magnifikt, så sköt Will Smallbone högt över ribban så att James kunde avgöra straffdramat på nytt.

Det fanns sex nya ansikten i Chelsea-laget, där Thomas Tuchels val liknade laget i föregående runda där vi besegrade Aston Villa.

Kepa stod i mål, Malang Sarr återvände som en av de tre där bak tillsammans med James och Trevoh Chalobah. Kapten Marcos Alonso kom in som vänster wing-back för sin första start på en månad, och det fanns en plats på mittfältet för Saul. Sen startade Ross Barkley sin första match för Chelsea sedan september 2020 på vänster sidan. Hakim Ziyech var den andra forwarden som stöttade Havertz.
Harvey Vale, 18, blev uttagen för första gången som avbytare, liksom målvakten Teddy Sharman-Lowe. Riktigt kul!
 

Matchen:

Chelsea tog verkligen tag i spelet direkt och pressade tillbaka Southampton rejält. Det var inte förrän när halvtimmen var spelad som ”Saints” verkligen hotade vårt mål. Adams sköt in en hörna vid den bortre stolpen och den nådde forwarden Adam Armstrong vid bortre stolpen, men Alonso störde honom så pass bra så han kunde inte styra in nicken på mål. Kepa fick sedan göra sitt första räddning för kvällen efter ett försök från Stuart Armstrongs. När pausen närmade sig fick vi en hörna som Ziyech tog hand om och hittade Havertz, som stod helt still och nickade och borrade ner nicken till 1-0 till hemmalaget, lättnad.

Slutet på den första halvleken kunde inte ha varit bättre, men starten på den andra kunde inte ha varit sämre. Knappt 90 sekunder in kom Kyle Walkers-Peters in i straffområdet efter en misslyckad rensning av Malang Sarr och borrade in ett skott som tryckte sig igenom Kepa innan Adams slog in den.
Havertz svarade nästan omedelbart till vår fördel och tvingade Forster till en räddning med fötterna efter att Callum Hudson-Odoi utnyttjat ytan längs vår högra sida. I andra änden var Kepa tvungen att vara uppmärksam på att parera Adam Armstrongs skott strax därefter.

Matandet av bollar mot bortamålet fortsatte. Barkley nekades två gånger av Forster på nära håll, James hade en frispark som tippades över av Saints-målvakten för att han sedan enkelt plocka Sauls nick.

De sista 10 minuterna var en svängig historia fram och tillbaka, men utan något vinnande mål. Hudson-Odoi slog till med vårt bästa försök, medan Kepa stod för två fantastiska räddningar på stopptid från två hörnor i rad för att hålla Lyanco Vojnovic och sedan Mohammed Salisu utanför målprotokollet. Det krävdes straffar för att skilja lagen åt.


Precis som i den tredje omgången ägde straffsparkar rum framför Matthew Harding Stand. Armstrong och Alonso gjorde mål i den första omgången innan Kepa tippade Walcotts boll i höger stolpe och ut. Forster gjorde en kanonräddning på Mounts straff och kunde stoppa engelsmannens hårda straff genom en finfin räddning till höger om målvakten. De följande två straffarna blev det mål på men frågan är om Smallbones straff har landat än? Chilwell nätade efter det efter att ha träffat ribban mot Villa innan James kunde avgöra och skicka oss vidare.

Laget:

Kepa, James, Chalobah, Sarr, Alonso(c), Saul, Kovacic, Hudson Odoi, Barkley, Ziyech, Havertz



Statistik:


Bollinnehav: 62 – 38%
Målchanser: 23 – 15
Skott på mål: 14 – 7
Skott utanför mål: 3 – 4
Frisparkar: 21 – 14
Hörnor: 10 – 9
Passningar: 443 – 250   

Domare: Kevin Friend
Publik: 39 766
 

Daniel Karlsson2021-10-27 00:56:53
Author

Fler artiklar om Chelsea