Chelsea - Southampton 3-1 (0-1)
Målskytt i sin 400:e match i Premier League.

Chelsea vände och vann efter en imponerande uppryckning i den andra halvleken. Southamptons Jay Rodriguez stod för ett blixtsnabbt mål efter tolv sekunder. Men efter Mourinhos taktiska förändringar i paus lyckades Chelsea komfortabelt vända och vinna matchen på Stamford Bridge.

Första Halvlek
Southampton tog avsparken på Stamford Bridge och gästerna anföll direkt och Essien, son gjorde sin första start för laget denna säsong, la en galen pass bakåt och Jay Rodriguez var på rätt plats och kunde göra 0-1 till gästerna efter tolv sekunder.

Hemmalaget tog trots det tidigare baklängesmålet initiativet och förde matchen men i matchinledningen skapades ingenting vasst från de kungsblå.  Efter arton minuter slog Ivanovic ett inlägg från höger som resulterade till en hörna, där Hazard på en andravåg la bollen till Oscar strax utanför straffområdet, det skruvade från brassen lyckades målvakten Boruc rädda men inte hålla kvar och Ivanovic försökte sig på en cykelspark, men bollen hamnade en bit utanför. Chelsea fortsatte att forcera för en kvittering i matchen men de vassa målchanserna kom aldrig, närmst var mata i den tjugofemte minuten men då avblåst för offside.

Med fem minuter kvar av halvleken bröt Fernando Torres igenom på högerkanten och slog in ett inlägg mot straffområdet där Oscar fick iväg en nick mot mål men Boruc lyckades rädda på mållinjen. Det var Oscars sista bolltouch då han byttes ut mot Frank Lampard.  Två minuter kvar och Hazard kom springandes från vänster och hittade Mata lite mer centralt som slog ett kort inlägg mot Torres, vars nick gick mot bortre stolpen men Boruc var med på noterna och storspelade och lyckades rädda ännu en gång.

Innan den andra halvleken började gjorde Mourinho sitt andra byte för matchen, in kom Demba Ba och ersatte Essien.  Mycket kamp på mitten mellan de båda lagen oh i den femtiotredje minuten sköt Lampard en hård frispark som Boruc blev tvungen att parera ut till en hörna. Hörnan i minuten därpå hittade Ivanovic som skarvade den mot bortre stolpen där Ba fick bollen i stolpen, men mittbacken Gary Cahill kom först på returen och kunde kvittera till 1-1. I samband med målet blev Boruc skadad och tvingades utgå och ersattes av Gazzaniga.

Chelseas tryck fortsatte efter kvitteringen och ännu en hörna skulle sig visa sig ligga bakom ett mål. En hörna från Mata nickades ut från straffområdet där Lampard stog, som slog ut bollen till Mata som med mycket tid kunde lägga ett elegant inlägg som Terry nickade bakåt i den bortre delen av målet, en fin present åt lagkaptenen som för dagen spelade sin 400:e match i Premier League.  Ännu ett byte från gästerna kom och Davis klev in och bytte ut den unge Ward-Prowse.

Southampton gjorde sitt sista byte med tjugofem minuter kvar av matchen, Schneiderlin klev ut och in kom den rutinerade anfallaren Lambert in.  Med sju minuter kvar av matchen gjorde Chelsea sitt sista byte för dagen, Fernando Torres klev ut och in kom Obi Mikel.  Med en minut kvar av ordinarie tid kom Ramires löpandes och efter trassel och mycket närkampsspel  lyckades brassen få iväg ett inlägg mot straffområdet och senegalesen Ba lyckades få fram foten och satte spiken i kistan.