Chelseaspelare på landslagsuppdrag i januari och februari
För Pulisic sitt USA till ännu ett VM-slutspel?

Chelseaspelare på landslagsuppdrag i januari och februari

Landslagsuppehåll i januari hör inte till vanligheterna. FIFA har skapat detta uppehåll som en engångsföreteelse, detta för att flertalet kontinentala federationer ska hinna klart med sitt VM-kval. Här finner ni vilka Chelsea-spelare som lämnar SW6 för sina respektive landslag under de kommande dagarna.

Landslagsspel i januari är förvisso ingen ny företeelse. Att AFCON äger rum mitt i vintern för oss på norra halvklotet är vi vana vid. Denna turnering föräras dock inte med något landslagsuppehåll. Varför då detta uppehåll i januari 2022?

Jo, såväl CONMEBOL, CONCACAF och AFC tvingades av covid-relaterade skäl ställa in sina VM-kvalmatcher i september 2020. Detta sköt fram hela kvalstrukturen och detta extrainsatta uppehåll är
således nödvändigt för att hinna med VM-kvalet för dessa federationer.

Thiago Silva är uttagen av Brasilien, som möter Ecuador under torsdagen och avslutar mot Paraguay om en vecka. Brassarna har redan säkrat sin VM-plats. Förhoppningsvis kan Silva sparas något och vara fräsch till nästa långa resa, till klubblags-VM i Förenade Arabemiraten.

Christian Pulisic har ett ordentligt tufft schema framför sig med tre matcher på sju dagar. USA ligger just nu på andra plats i kvaltabellen och har därmed en av tre direktplatser till VM. Kvalet väntar dock på att avgöras. USA ska ta i tur och ordning ta sig an El Salvador, Kanada och Honduras innan vi vet vilka lag CONCACAF skickar till Qatar.

Sedan tidigare är Edouard Mendy nere i Kamerun med sitt Senegal. Efter att ha testat positivt för covid så kom Mendy in i turneringen först i den sista gruppspelsomgången. Då höll han nollan när Senegal kryssade mot Malawi och därmed säkrade gruppsegern. Ikväll vaktar Mendy med all säkerhet kassen igen för storfavoriten Senegal. Det vankas åttondelsfinal mot Kap Verde, vinnaren möter antingen Mali eller Ekvatorialguinea i kvartsfinal. Kvällens drabbning visas på Viaplay med avspark kl 17.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-01-25 13:06:00
Author

Fler artiklar om Chelsea