Chelsea Supporters Trust vill ändra licensen
Dags igen?

Chelsea Supporters Trust vill ändra licensen

Chelsea Supporters Trust anser att fansen bestraffas och vädjar till regeringen att förändra licensen till att tillåta biljettförsäljning för medlemmar.

Det är Premier League CST fokuserar på där man vill få loss biljetter till hemmamatcherna - då allt annat redan är beviljat i såväl FA-cupen, CL och bortamatcher i ligan men inte nog med det även för damernas alla matcher. 

Nu vädjar CST till brittiska regeringen om att återigen göra förändringar till klubbens speciallicens - som inkluderar medlemmar till att tillåtas köpa bijetter omedelbart för hemmamatcherna och att sluta 'straffa' fansen.
Utöver dessa tillrop önskar CST även en rad förväntningar på den (senare) tillträda (nya - ej beslutade) ägarna, vilket inkluderar en 'golden share' vilket som skall essentiellt skall ge fansen rätten till att bidra med sitt veto över vissa specifika, viktiga beslut inom föreningen. Man betonar även att Regeringens besked är för avvaktande.
''Vi välkomnar beskedet från Chelsea om begäran kring biljettförsäljning och att det går i rätt riktning. Hursomhelst så upplever vi att vidare satsningar måste ske till den beslutade speciallicensen för att inte bestraffa supportrarna''. 
''Sedan vårt hörande med sportsministern, Nigel Huddleston MP och DCMS representanter den 10 mars har vi återkommande försökt kontakta ministern om ovan punkter. CST är djupt besvikna över utebliven respons från ovan inblandade gällande de lyfta frågorna. Under mötet försäkrades vi även citatet ''fansen skall ej bli bestraffade på något vis'' och i takt med det tog vi kontakt med regeringen för att klargöra situationen gällande biljettfrågan som akut''.

''Regeringen måste även vara lyhörda på viket magnitud besluten avkräver av mängder av vanliga människors liv och lokala handel osv som är en direkt konsekvens av vidtagna åtgärder och vi vill återigen försäkra oss om att allt detta sker i högsta transparens för att minimera osäkerhet för de individer och för alla Chelseasupportrar''. 


CST avslutar med en sista vädjan gällande ägarskapet: 
''Regeringen, the Raine Group och Chelsea FC måste kunna försäkra att försäljningen är starkt förknippad med det bästa intresset för föreningens och supportrarnas hjärta och att inkludera 'fallskärmar' för att skydda klubbens arv genom en 'golden share', där en större supporterrepresentation skall vara möjlig där vi vänder oss till Chelsea Pitch Owners som stöd. Det är av högsta vikt att inkludera värderingarna som Chelsea FC vilar på och att även nå ut till de globala fansen inom klubben''. 

DCMS betonade till SkySports att:
''Storbritannien kommer även fortsättningsvis att sanktionera individer som är länkade till Putins regim och deras tillhörigheter. Vi inväntar en licensförfrågan för försäljningen av Chelsea Football Club''. 
Att sanktionera invidider är samma sak som att sanktionera en hel förening känns som ett spännande tillvägagångssätt.

Till andra sidan gällande Abramovitj så har han beslutat sig för att fortsätta fredsförmedla mellan ryska och ukrainska delegationer trots misstänkt förgiftning (vilket vi tidigare bekräftat på CSS).

Mattias Henriksson 2022-03-30 23:04:41
Author

Fler artiklar om Chelsea