Chelsea värvar in ytterligare talang
På plats i rätt London-klubb.

Chelsea värvar in ytterligare talang

Den offensive mittfältaren Omari Hutchinson är klar för Chelsea. Han lämnar Arsenal och återvänder till Cobham som han tillhörde i ung ålder.

Hutchinson började sin ungdomskarriär hos Chelsea men lämnade redan som 9-åring för Charlton Athletic. Tre år senare fann han sig i Arsenal där han kom att spela den resterande delen av sin ungdomsfotboll. Den numera 18-åriga offensiva mittfältaren/högeryttern har länge varit en stor talang och i framkant i sin position och för sin ålder. En snabb kik på hans statistik från Arsenals U18-lag och Premier League 2-lag stärker det påståendet. Enligt transfermarkt.com stod han för sju mål och åtta assists på bara 20 matcher i U18 Premier League. I Premier League 2 har han fortsatt visa sin förmåga att producera poäng då han på 17 matcher gjort sex mål och sex assist.

Spelfördelaren utgår främst från högerkanten där han med en kombination av fart och teknik kan skapa yta för sin fina vänsterfot för att antingen hitta ett inspel eller ett eget avslut, oftast mot bortre stolpen. På hans twitterkonto publicerade han nyligen en höjdpunktsvideo från den föregående säsongen där just dessa kvalitéer tydliggörs och som absolut är värd sina två minuter.

Hutchinson blev tidigare i år även senior landslagsspelare. Efter att ha figurerat i de engelska ungdomslandslagen bestämde han sig för att representera landet där han har sina rötter, nämligen Jamaica. Debuten kom i en match mot Katalonien som slutade i storförlust med hela 6-0.

Ytterligare bevis på Omaris kvalitéer återfinns hos Mikel Arteta och hans förtroende för talangen. Spanjoren nämnde Hutchinson i sin matchtrupp vid åtta olika tillfällen under den föregående säsongen. Majoriteten av dessa var för visso i FA-Cupen och Carabao Cup men det talar ändå om att mittfältaren var högt uppskattad i Arsenal. Seniordebuten i klubblagsfotbollen återstår dock men förhoppningsvis sker den inom en snar framtid, sannolikt nu i västra London snarare än i norra.

I en artikel från Chelseas officiella hemsida tillkännagavs värvningen av Hutchinson och där citerades chefen för ungdomsrekryteringen, Jim Fraser, enligt följande: ”Vi är väldigt nöjda med att Omari har skrivit på för Chelsea. Han är en briljant värvning som ansluter till oss som en spännande talang med hopp om att göra ett snabbt avtryck i seniorfotbollen.” Övergångssumman eller kontraktslängden har dock inte offentliggjorts.

Om Hutchinson stannar i Chelsea under säsongen eller om han försvinner ut på lån återstår att se. Oavsett så får vi fans hoppas att ett genombrott sker så snart om möjligt så att en man med hans talang inte går till spillo. En sak som det inte finns några tvivel om är dock att i en tid där många Chelseatalanger söker sig bort så visar fallen Omari Hutchinson och den tidigare inhämtade Zak Sturge att Cobham fortfarande är attraktivt för de bästa ungdomarna.

Välkommen hem, Omari!

 

Lukas Engblom 2022-07-17 21:08:00
Author

Fler artiklar om Chelsea