Tottenham Hotspur Stadium, 2022-01-12 20:45

Tottenham - Chelsea
0 - 1

Chelsea vidare till final i ligacupen
Rüdiger nickade in 1-0(3-0) med bakhuvudet.

Chelsea vidare till final i ligacupen

Chelsea besegrade Tottenham med 3-0 över 180 minuter. Ett nickmål från Rüdiger i den första halvleken räckte för att Chelsea skulle säkra finalplatsen i ligacupen.

Med 2-0 på tavlan inför den andra semifinalmatchen mot London rivalerna i norr valde Thomas Tuchel att göra fyra ändringar från den startelvan som startade den första matchen för en vecka sedan.
Werner, Kovacic, Christensen och Hudson-Odoi tog plats i elvan istället för Havertz, Ziyech, Saul och Alonso.

Första halvlek
Andre Marriner blåste igång matchen på Tottenham Hotspurs Stadium och Chelsea rullade lugnt igång spelet på egen planhalva för att sakta men säkert ta sig in på offensiv planhalva.
Chelsea spelade bra och i den nionde matchminuten tog Lukaku en bra djupledslöpning. Bollen nickades undan av försvarare och landade hos Werner, men tysken avslut blev lite för hårt och gick över.

Fina djupledslöpningar och ett synkroniserat pressspel gjorde det svårt för Tottenhams försvarare och Chelsea vann många hörnor.
Trots att båda lagen försökte sätt press på sina motståndare högt upp i planen lyckades Chelsea lugnt och metodiskt spela sig igenom Spurs försök.
Chelseas press skapade svåra problem för Tottenhamspelarna då de såg allt mer stressade ut när de aldrig fick chansen att vila med bollen.

Den synkroniserade pressen skulle tillslut ge utdelning.
Rudiger lyckade skaka av sig sin försvarare på en hörna från vänster och tysken kunde helt ostört nicka in 1-0(3-0) med bakhuvudet i den 18 matchminuten.

Det såg ut att vara en jobbig kväll på jobbet för Tottenham då de aldrig fick möjligheten att vila med bollen utan ständigt befann sig under Kungsblå press.
I den 32:e matchminuten var det dock nära att Spurs fick in en kvittering i matchen då Højbjergs skott styredes strax utanför Kepas vänstra stolpe via en blåklädd spelare. På den efterföljande hörnan var det ännu en gång nära ett kvitteringsmål, denna gång var det Kane som fick läget.

Det såg ut som att Tottenham skulle få en chans att komma in i matchen efter att domare Marriner blåst i pipan och pekat på straffpunkten.
Det var efter att Rudiger missbedömt en glidtackling som Højbjerg gått omkull inne i Kepas straffområde.
VAR klev in och ändrade domslutet och dömde frispark då kontakten skedde utanför.
Frisparken gick i muren ut till hörna.

Andra halvlek:
Chelsea tog tag i spelet direkt efter avspark och i den 48:e minuten var det nära att Rudiger åter igen nickade in bollen i mål.
Chelsea såg ut att kontrollera matchen med sitt säkra passningsspel och kanske var det så att de kungsblå spelarna blev lite för bekväma. Tottenham fick i alla fall ett tre mot ett läge där Kane la en passning i djupled ut mot Lucas Moura. Ännu en gång pekade Marriner på straffpunkten då Kepa drog med sig Lucas Moura då han gått ut för att bryta djupledspassningen.

VAR rättade till domslutet då det på reprisen blev tydligt att Kepa var klart först på bollen och de dömde åter igen bort en straffsituation till Spurs stora förtret.
Frustrerade spelare pressade ner Chelseaförsvaret och det såg ut som att reduceringen skulle komma.
Kepa slarvade i uppspelet till den mötande Jorginho. Italienaren kunde inte hålla ifrån den motståndare han hade i ryggen och Kane sätter bollen i i mål.

VAR tillkallade - för tredje gången denna match- domarens uppmärksamhet och Conte och co fick åter igen se hur VAR klev in och dömde bort domslutet som tagits ute på plan då Kane befunnit sig i en offsideposition.

Tuchel gjorde ett trippelbyte i den 66:e minuten då Christensen, Mount och Werner fick ge plats för Silva, Ziyech och Alonso.
Bytet förändrade inte Chelseas kladdande på boll och deras korta fjutfjutpassningar i och runt det egna straffområdet och det gav Tottenham lägen att komma in i matchen.

Trots att Tottenham låg på för att de skulle få med sig ett tröstmål från matchen stod det 1-0(3-0) på tavlan då Marriner blåste av matchen i den 99:e matchminuten.

Sett över två matcher var Chelsea det bättre laget och förtjänade finalplatsen, nu återstår det att se om det blir Arsenal eller Liverpool som klubben får möta där.

Ta med till nästa match:

  • Det fina presspelet de satt tillsammans och som stressade Tottenham till misstag.
  • Djupledslöpningar i rätt läge som ständigt oroar försvararna.
  • Chelseas Nonchalanta spel med kortpassningar vid ledning bjuder åter igen in motståndarna i matchen.
 
Statistik
Tottenham - Chelsea
0 Mål 1
36% Bollinnehav  64%
15 Avslut 13
3 Avslut på mål 3
7 Hörnor 6
3 Offside 0
* statistik från the 5th Stand


Nästa match spelas nu på lördag då Chelsea gästar Manchester City på Etihad Stadium, avspark kl. 13.30.

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-01-12 23:09:00
Author

Fler artiklar om Chelsea