Fulham - Manchester C
0 - 2

Chelsea - Wigan 4-1 (1-0)
Ramires matchens första målskytt.

Chelsea tog en stabil och mycket viktig seger hemma mot Wigan. Segerorganisatör blev Hazard som var tillbaka efter avstängning och förutom att sätta 2-0 målet assisterade han till Lampards 198:e mål som innebar 3-1 i slutskedet av matchen.

Chelsea och Wigan klev in på Stamford Bridge under lördagseftermiddagen och Benitez valde att göra en del förändringar ifrån matchen senast mot Newcastle. Cech började i målet och framför honom startade Azpilicueta på kanten, vänster om honom bildade Ivanovic och Cahill mittbackspar. Ashley Cole startade matchen trotts att de spekulerats om att han efter känningar mot Brasilien i veckan skulle avstå i dagens match. Lampard var kapten för dagen och startade tillsammans med David Luiz på mittfältet framför Ramires, Oscar och Eden Hazard, som var tillbaka i truppen efter sin avstängning. Fernando Torres startade matchen för de blå.

Gästerna ställde upp med Al Habsi i målet och framför honom valde Martinez att ställa upp med fem backar. Stam till höger och som mittbackar startade Caldwell, Figueroa och Scharner. Till vänster spelade Beausejour. Epsinoza bildade tillsammans med McArthur och McCarhty en mittfältstrio bakom Maloney och Di Santio
.
Chelsea inledde matchen och fick efter två minuters spel matchens första hörna som ledde till en kontring signerat Wigan, som dock blev utan resultat. Tre minuter senare fick förre detta Chelsea spelaren Di Santio matchens hetaste chans då han avancerade inåt och fick till ett lågt avslut som Cech hann parera. Wigan fortsatte spela piggt och Maloney avslutade med en boll som skruvades mot bortre men Cech var med på noterna.

Efter en kvar fick Chelsea en frispark ute till vänster, en frispark som Lampard tog hand om hittade Torres som var några decimeter ifrån att nicka in första målet i matchen. Minuten efter får spanjoren ännu en chans där han kom fri med två Wiganförsvarare och lyckades få till ett skottläge, men den klena avslutningen hamnade i famnen på Al Habsi.

Det dröjde tjugotre minuter tills Chelsea tog ledningen i matchen, i en kontring hittade Torres en löpandes Ramires som enkelt smekte in bollen över en liggandes Al Habsi.

Efter totalt övertag efter halvtimmen spelad hade Ramires och Azpilicueta fint sampsel ute till höger och spanjoren hittade sin landsman Torres, som nickade mot nättaket men Al Habsi hann tippa ut bollen till en hörna. De sista tio minuterna fortsatte på samma sätt som tidigare, Chelsea kontrollerade samtliga lagdelar och hade några småchanser via Lampard, Oscar mfl.

Den andra halvleken började avvaktande ifrån båda lagen och det dröjde ett par minuter tills vi fick se en hygglig chans. Wigan fick en frispark på mittplan som nickades men Cech var med på noterna, några minuter före hade Torres varit nära att lyckas sno bollen ifrån Al Habsi i straffområdet. Tio minuter in i den andra halvleken kom Azpilicueta framåtrusande på högerkanten och snett bakåt hittade han Eden Hazard som på första tillslag avslutade lågt och Chelsea hade en 2-0 ledning.

Det dröjde en minut tills en reducering skulle komma, Chelsea misslyckades med en offsidefälla som gjorde att Maloney kom själv med Cech, rundade honom och rullade in 2-1. Chelsea ville återställa lugnet och fortsatte att leta vägar till att öka ledningen men hörnvarianter och skott från långt håll var resultatlösa.

Chelsea gjorde sitt första byte med kvarten kvar och Juan Mata klev in och Oscar utgick. Chelsea hade fortsatt kontroll men chanserna var inte tillräckligt giftiga. Wigan försökte att skapa chanser även dem och med tio minuter kvar kom Kone rusandes och efter lite fintande fick han iväg ett avslut som hamnade i Cechs famn.

Med fem minuter kvar kom Hazard ifrån vänster och med en låg passning snett bakom hittade belgaren Frank Lampard som avslutade i bortre med ett lågt skott i bortre, 3-1 till hemmalaget. Nu är Super Frank fyra mål ifrån Bobby Tamblings målrekord i klubben.  På tilläggstid utökade Chelsea sin ledning igen, denna gång via Marko Marin som nickade in en retur ifrån Al Habsi. Chelsea vinner matchen med 4-1 och behåller sin tredjeplats i tabellen.

Matchfakta
Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Cahill (Benayoun 87), Ivanovic, Cole; David Luiz, Lampard (c); Ramires, Oscar (Mata 76), Hazard (Marin 90); Torres.
Oanvända avbytare: Turnbull, Ferreira, Bertrand, Ba.
Målskyttar:Ramires 22, Hazard 55, Lampard 87, Marin 90+2

Wigan Athletic (3-5-2): Al Habsi; Scharner, Caldwell (c), Figueroa; Stam (Jones 82), McArthur, McCarthy, Espinoza (Kone 58), Beausejour; Di Santo, Maloney.
Oanvända avbytare: Robles, Golobar, Gomez, McManaman, Henriquez.
Målskytt: Maloney 57
Varningar: Scharner 63, Figueroa 77

Domare: Mike Dean