Chelseakvartett inblandad när Frankrike slog Tyskland
Kanté bidrog som vanligt när Frankrike vann.

Fyra Chelsea-spelare deltog i matchen mellan giganterna Frankrike och Tyskland som kan ses som en eventuell final som alltså redan gick av stapeln igår kväll i EM 2020.

Det var våra franska spelare som lämnade München med de tre poängen efter en hård kamp som vanns med 1-0. I en grupp som också innehåller de regerande EM-mästarna Portugal så var detta ett stort steg framåt som favoriterna vann, nu väntar avresa till Budapest för att spela mot Ungern på lördag.

N'Golo Kante startade för fransmännen längst ner i en diamant,Toni Rudiger till vänster i den tyska trebackslinjen. Kai Havertz placerades på ett offensivt mittfält till höger tillsammans med Gnabry på vänsterkanten och Thomas Müller centralt.

Det var Frankrike som tog ledningen halvvägs in i den första halvleken när Mats Hummels bara kunde stöta in Lucas Hernandez eget nät. Jogi Löws lag hade ett par riktigt bra stunder i matchen utan att riktigt hota Hugo Lloris mål före paus, Kanté var en av de som kvävde det tyska anfallsspelet.

Frankrike kunde ha dubblat sitt övertag tidigt i den andra halvleken när Adrien Rabiot träffade stolpen. I andra änden, när Tyskland hade mycket bollinnehav och en viss dominans och med cirka timmen spelad så hade Gnabry ett bra läge men hans volley kunde räddas av Lloris.

Timo Werner ersatte Gnabry med lite mindre än 20 minuter kvar att spela. Havertz, som stundtals hade hotat de franska världsmästarna, gav plats åt Leroy Sane samtidigt.

Man märker att Werner fortfarande lider brist av självförtroende då han slår bort väldigt enkla passningar och har lite halvtaskiga mottagningar.
Däremot är löpningarna bra, som de oftast alltid är.

Frankrike hade två mål bortdömda för offside sent, men deras brist på effektivitet spelade ingen roll då de säkrade en viktig seger i grupp F. Kurt Zouma och Olivier Giroud byttes aldrig in av Didier Deschamps.

Tyskland tar under lördagen emot Portugal i en match som kan avgöra väldigt mycket i gruppen och eventuellt möter Tyskland England redan i åttondelsfinal om det vill sig illa.

Källa: Chelseafc.com