Chelseas damer segrare i Continental cup 2021

Emma Hayes och hennes lag skrev åter igen in sig i historieböckerna när Chelseas damer försvarade titeln och besegrade Bristol City med 6-0 i Continental cupfinalen.

Emma Hayes gjorde fyra förändringar i startelvan från onsdagens 1-1 match mot Atletico Madrid och vi fick återse kapten Eriksson som missat de senaste matcherna på grund av skada.

Chelsea (4-2-3-1) Berger; Mjelde, Bright, Eriksson (C), Andersson (Blundell 46); Ingle (Spence 46), Leupolz (Cuthbert 46); Kirby (Carter 60), Fleming, Reiten; Kerr (Charles 60)

Det tog inte många minuter för de kungsblå spelarna att ta kommandot i match från det att domaren blåste igång finalen mellan Bristol City och Chelsea under söndagseftermiddagen.

Jessie Flemming hittade Reiten i en jätteyta på mittfältet. Norskan tråklade fram bollen till Kirby som hittade Sam Kerr på den bortre stolpen. Från två meter gjorde Australiensiskan inga misstag, 1-0.

De Kungsblå tog tag i taktpinnen från start och det var mest spel på Bristols planhalva.
Firma Kirby, Kerr levererade 2-0 när Fran osjälviskt spelade fram Kerr som firade målet i den 10 minuten med en dubbel volt.
Bristol City hade en svår dag på jobbet och när målvakten Baggaley spelar bollen rakt på Kirby gör hon inga misstag och lägger bollen i en vid båge över henne och in i mål, 3-0.

Fran Kirby vill inte vara sämre än anfallskollegan Kerr. No.20 hittade in med en boll till Kirby som tog med sig bollen med en tousch förbi sin försvarare för att i momenten efter rulla in bollen förbi Baggley i målet. 4-0 och här var finalen redan avgjord.

Inför den andra halvleken gjordes tre byten. Hannah Blundell, Drew Spence och Erin Cuthbert kom in istället för Jonna Andersson, Sophie Ingle och Melanie Leupolz.

Kirby, Kerr och Reiten hade roligt på plan när de tre minuter in i den andra halvleken när Reiten hitta Kirby som för tredje gången denna eftermiddag assisterade Kerr. Australiensiskan gjorde i och med 5-0 målet sitt andra hat-trick i den kungsblå tröjan.

Samma trio hittade bara tio minuter senare en annan vinnande kombination. Kerr hittade fram till en löpande Kirby. Istället för att själv försöka göra hat-trick skarvade hon bollen till Reiten som från nära håll utökade ledningen till 6-0.

Matchen var sedan länge avgjord och Hayes luftade truppen när hon bytte in Niamh Charles och Jess Carter med halvtimman kvar att spela istället för Kirby och Kerr.

Det var femton minuter kvar att spela när matchen bröts av ett illvrål. Maren Mjelde ramlade ihop i en hög efter att ha fått en vridning i knäleden.
Seger glädjen kom av sig när Norskan, efter behandling på planen, bars av på bår.

Med 10 spelare på planen avslutade de kungsblå matchen och var nära att utöka ledningen i slutet av matchen.

Chelseas damer skrev historia igen. 6-0 segern är den största vinsten ett damlag någonsin vunnit en ligafinal med.

Chelsea försvarade titeln från förra året och tog säsongens första av fem möjliga den här säsongen (WSL, CL, FA cupen och Community Shield).

GRATTIS till säsongens första titel och vi skickar en styrkekram till Maren Mjelde!