Chelseas damer segrare i FA cupen 2021

Chelseas damer segrare i FA cupen 2021

Chelseas damer vann för tredje gången i klubbens historia Women's FA cup efter att de besegrat Arsenal med 3-0 under söndagseftermiddagen.

Inför 40 942 åskådare på Wembley avgjordes FA cupen 2020/2021 under söndagen då Chelsea möte Arsenal. I ligaspelet är det bara en poäng som skiljer lagen åt efter att Chelsea förlorat premiären mot Arsenal borta på Emirates, men i finalen av fjolårets upplaga av FA cupen var det det Kungsblå laget som tog tag i taktpinnen från start.

Redan efter tre minuters spel hade Chelsea tagit ledningen i matchen genom måla av Fran Kirby som kom fri med målvakten Manuela Zinsberg.

Det var Arsenals österrikiska målvakt som höll Gunners kvar i matchen genom att stå välplacerad och stå för ett par klassräddningar.

Det var först i den andra halvleken som Chelsea avgjorde genom att göra både 2-0 och 3-0.
Sam Kerr tog en maxlöpning på en djupledsboll från Fran Kirby och nådde den före försvararen. Hon utmanade backen, vek in i straffområdet och avlossade ett skott mot den första stolpen som Zinsberg inte nådde.

Australiskan stod för ett klassmål när hon avgjorde matchen i den 77:e matchminuten. Kerr löpte sig fri och stod för en enastående chip över österrikiskan i Arsenalsmålet som letade sig in i nätmaskorna.

Trots att Arsenal dominerade bollinnehavet var det aldrig några tveksamheter kring att det var Chelsea skulle gå segrande ur matchen.

2016 förlorade klubben Fa cupfinalen mot Arsenal med 1-0, men fick sin revansch två år senare då Chelsea vann med 3-1.

Igår stod det klart att Chelsea fick lyfta bucklan för tredje gången och i och med segern hade de tagit hem samtliga inhemska turneringar under säsongen 2020/2021 efter att de tidigare vunnit både Continental League Cup och Women’s Super League. Den berömda trippeln eller till och med kvadrupeln om vi räknar med Community Shield som spelades mot Manchester City i augusti 2020.

Magda Eriksson blev den andra Chelseakaptenen att lyfta bucklan efter att Katie Chapman fått äran att göra det de tidigare gångerna.
Efter den här segern står det klart att Chelsea är det laget som dominerar i den engelska fotbollen 2021.

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-12-06 14:17:51
Author

Fler artiklar om Chelsea