Chelseas damer tog en historisk seger

Chelseas damer skrev historia när de i och med segern igår slog rekordet i längsta sviten utan förlust i Women’s Super League.

De kungsblå damernas 4-0 seger mot Aston Villa innebar att laget nu är obesegrade i de 32 senaste WSL matchern och där med gick de förbi Manchester Citys rekord på 31 matcher utan förlust.

Den senaste förlusten för damerna i WSL kom i matchen mot Birmingham City den 27 januari 2019, på dagen två år senare blev de historiska.

Emma Hayes lag har sedan dess varit obesegrade i ligan och skrapat ihop hela 25 vinster och sju oavgjorda matcher.

Att de skulle förlänga sviten kändes självklart när Sam Kerr redan i den tredje minuten satte dit 1-0 på halvvolley, hennes åttonde mål för säsongen gjorde att hon gick upp på delad första plats i WSL’s skytteliga tillsammans med Lagkamraten Fran Kirby.
Chelsea kontrollerade matchen och gick till halvtidsvila i en 2-0 ledning efter att Bethany England nickat dit 2-0 i den 34’ minuten.

I den andra halvleken dödade man matchen med två mål inom loppet av lika många minuter. Pernille Harder placerade bollen med ett välriktat skott intill den högra stolproten halvägs in i den andra halvleken och två minuter senare tryckte Magda Eriksson in 4-0 på Guro Reitens välriktade frispark.

Med 4-0 på tavlan fick akademiduon Jorja Fox och Aggie Beever-Jones göra debut i damlaget.
Denna historiska seger tog oss upp i ligaledning och när laget på söndag tar emot Spurs är siktet inställt på att förlänga sviten.

Matchen har avspark 13.30 och kan ses på Viasport Fotboll och Viaplay.

Tidigare i veckan, samtidigt som klubben gick ut med nyheten om att man sparkat Frank Lampard, kom nyheten ut att vår norska högerback Maren Mjelde förlängde sitt kontrakt fram till juni 2022 med en möjlighet för klubben att förlänga ytterligare 12 månader. Den norska landslagskaptenen kom till klubben 2017 och har spelat en stor roll i vår senaste titelsuccé.

”Jag har varit här i fyra år nu och det har varit fyra underbara år. Laget har utvecklats varje år och det är den bästa platsen att vara på” sa Mjelde i samband med att hon förlängde kontraktet. ”Jag känner mig ärad och glad över att jag erbjöds ett nytt kontrakt och det är här jag vill vara.”