Chelseas USA-turné är över
Benitez inledde mot City och avslutade mot City.

Chelsea och Manchester City begav sig till USA för en post season-turné med ett dubbelmöte och mängder av promotion-aktiviteter. Två förluster blev det för Chelsea och 3-5 på Yankee Stadium blev Benitez sista match på Chelseas bänk.

Direkt efter att Torres med sitt 2-1 mål mot Everton säkrat en plats i nästa års Champions League begav sig Chelsea till USA för en post season-turné, eller promotion-turné kanske passar bättre. Två matcher skulle spelas mot Manchester City och det hela ansågs en aning märkligt av många.

Första anhalt var St Louis och vi som följer Chelsea på twitter översköljdes av uppdateringar och bilder. Vi har spelat Europafinaler, heta FA Cupmatcher, derbyn, toppmatcher, men aldrig har twitterflödet varit så stort som nu. Sevärdheter visades, välbesökta träningar likaså.

Match nummer ett spelades på Busch Stadium som normalt huserar baseballaget St. Louis Cardinals inför drygt 48 000 åskådare. I Chelseas startelva fick unga debutanterna Andreas Christensen och Ruben Loftus-Cheek chansen. Matchen kändes avslappnad från start och det märktes att det inte var en vanlig match med en verklig betydelse.

Chelsea tog tidigt ledningen efter att Ba nickat in ett inlägg från Mata. Mer skulle komma. I halvlekens slutskede revs Mata ned i straffområdet och Azpilicueta gick något överraskande fram och placerade in straffen till 2-0. Tidigt i andra halvleken fick Matas ersättare Oscar bollen sedan Ramires brutit en City-omställning och rundade Wright i City-målet och rullade in 3-0. Game over trodde många, men tyvärr hade matchen mycket mer att bjuda på. I 62:a minuten ersattes Cech av Jamal Blackman och den unge engelsmannen fick omgående börja hämta ut bollar ur nätet. Två snabba reduceringar satte nerv i matchen som med sex minuter kvar var utjämnad då Dzeko gjorde sitt andra mål för dagen. På stopptid fullbordade sedan Richards vändningen med sitt 3-4 mål. Blackman kan inte lastas för något av målen, men att tvingas släppa in fyra mål på en halvtimme måste kännas allt annat än bra.

Väskorna packades och resan gick vidare österut mot New York där ännu en match mot City alltså väntade. Fotbollsskola i Harlem, glada miner, mängder av tweets. Och så match. Yankee Stadium arena denna gång och på nytt fick Christensen och Loftus-Cheek chansen från start, liksom bland andra Hilario och Ake.

En svag passning av Oscar låg bakom Citys tidiga ledningsmål. Citys andra mål var desto vackrare och innebar att de ljusblå gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning. Andra halvlek var knappa halvminuten gammal när reduceringen kom från Ramires efter en underbar crossboll från David Luiz. Efter att Milner placerat in 3-1 kunde Ramires göra sitt andra mål för dagen efter att ha bredsidat in Torres inspel i öppet mål från en misstänkt offsideposition. Med kvarten kvar blev Nasri också tvåmålsskytt och Chelsea var åter två mål efter. En underbar frispark från Mata tände hoppet på nytt med tio minuter kvar, men jakten på en kvittering hann aldrig börja innan Dzeko satte matchens sista mål, 5-3 till City.

Två matcher, två förluster. Mängder av mål bjöds amerikanerna på och undertecknad gissar att de båda engelska klubbarna är ganska nöjda med sina USA-turnéer, även om resultaten inte var de bästa för Chelseas del. Säsongen är nu över och Rafa har därmed gjort sitt i Chelsea. Spelarna har tagit semester och nu väntar några månader med silly season. Nästa match spelas i Bangkok 17 juli då Chelsea beger sig till Asien för sin Pre Season Tour. Om det är Mourinho som sitter på bänken då återstår att se...