Chelseas Värld " Att ha och att inte ha"

Att vilja ha en spelare som för något år sen ville lämna sin klubb när den inte visade tillräcklig ambition för att sedan vilja lämna den när  de visade den  och han inte hade intentionen att kämpa för sin plats är så vitt jag förstår vår klubbs  drömvärvning.
Samtidigt har vi en spelare som vår tränare säger sig vilja bygga spelet runt. Torres har inte levt upp till förväntningarna som kom med prislappen men ändå har inte varit en riktig flopp heller.
Den  moderna fotbollen  har få eller inga tabun. Att ha en spelare som Rooney är bättre än att inte ha honom för då värvar  någon annan honom-Bättre då att ha enligt Mr Smart Biznizman och Hookiedoorie agenten. Alla tjänar på en deal av detta slag ( Utom de naiva av Unitedfansen som trodde att deras kärlek betydde något)
Så vi har ett problem, eller två rättare sagt. Om Rooney kommer, ska han spela med Torres i samma färger med exklubbar som är bittra rivaler. Bara i en dysfunktionell värld är detta en bra ekvation .
För det Rooney tappat som fotbollspelare har han vunnit i pengahunger  av Svennismått. För inte lämnar han ligamästarna i världens bästa liga med brända broar bakom sig för att söka lyckan i Chelsea om han nu tror att han ska uppnå något som han inte redan uppnått innan.
Men det kanske är  jakten på de där extra miljonerna som driver honom åt vårt håll, de som han inte hade innan men som han så innerligt begär. För när man inte har hjärnan som kan ta genomtänkta beslut utan bara har talangen kanske man är nära källan där ett sådant beslut sipprat igenom.
Jag har inte förmågan att läsa Rooneys tankar, inte heller JMs tankar. Jag vet inte vad någon av parterna tycker att de har att vinna. United förlorar ju en ikon och en gnällspik och vi vinner prestigen i att värva honom från en rival om ligaguldet. Det vi har att förlora är det han har med sig bagaget. Inte ens JM som numera tillskrivs magiska egenskaper kan  packa om eller sortera ut de delar som han inte vill ha.

I mitt huvud finns det inte en enda del som skulle tycka om Rooney i den kungsblå tröjan. Jag  skulle föredra om Rooney stannar där han är, eller om han nu är så missnöjd som pressen säger att är tar och lär sig ett nytt språk t e x Spanska för att bredda CV´t lite och  lämnar landet medans han fortfarande har beundare.

Lovénloven@chelseasweden.com2013-08-06 19:45:00
Author

Fler artiklar om Chelsea