Chelseaspelares avtryck i VM – Dag 12
Stort fiasko för Havertz Tyskland med respass redan i gruppspelet.

Den tolfte speldagen i VM är avklarad. Två jättar föll, medans Hakim Ziyechs Marocko fortsätter att imponera.

Kroatien - Belgien
Kroatien klev in i deras avgörande match mot Belgien med fyra poäng med förutsättningarna att en poäng skulle räcka till avancemang. Mateo Kovacic spelade som vanligt från start på det centrala mittfältet för sitt Kroatien. Kroatien hade mycket boll i första halvlek där Kovacic drev på framåt väldigt bra. Lite bättre löpningar och mer skärpa i anfallen från Kroatien hade de kunnat göra mål i första halvlek. Men det stod alltjämt 0-0 efter 45 minuter spel. Utlånade Romelu Lukaku kom i andra halvlek och träffade stolpen från nära håll efter drygt 60 minuters spel. Samme Lukaku hade flera möjligheter att göra 1-0 i slutet men det ville sig inte för Belgien i det här mästerskapet. Kovacics Kroatien knep andraplatsen bakom Marocko och ångar på mot slutspelet.

Kroatien möter Japan i åttondelsfinalen.

Kanada - Marocko
Hakim Ziyech spelade från start för sitt Marocko som stod på fyra inspelade poäng inför matchen mot redan avsågade Kanada. Matchen hann knappt att börja innan Milan Borjan i Kanadas mål stod för en jätteblunder och gav bort bollen till en fristående Ziyech som enkelt kunde lägga in bollen i öppet mål. 1-0 redan efter fyra minuters spel. Ziyech hotade några gånger från sin kant och Marocko gick in med 2-1 i halvtidspaus. Marocko och Ziyech höll ut i andra halvlek komfortabelt och tog förstaplatsen i gruppen.

Marocko möter Spanien i åttondelsfinalen.

Costa Rica - Tyskland
Kai Havertz startade på bänken för andra matchen i rad för sitt Tyskland. Vid 1-1 läge i den 66 minuten kom Havertz in på plan. Det var i ett läge då Tyskland behövde göra minst två och förlita sig på att Spanien skulle kvittera mot Japan i deras match för att Tyskland skulle gå vidare. I en otroligt spännande sista omgång där det svängde i gruppen hela tiden gjorde först Costa Rica 2-1 och sedan kvitterade vår Havertz till 2-2. Havertz gjorde sedan även 3-2 och Fullkrug fyllde på meed 4-2. Detta räckte dock inte för tyskarna då Japan slog Spanien och Tyskland åkte därmed ut ur gruppen.

Japan - Spanien
Cesar Azpilicueta var tillbaka från start i Spaniens tredje gruppspelsmatch mot Japan. Det dröjde drygt bara 10 minuter innan Azpilicueta på ett vintage Chelsea-sätt nådde Alvaro Morata på huvudet som kunde göra 1-0 till Spanien. Det där har vi sett flera gånger tidigare i den kungsblåa tröjan. Azpilicueta till Morata på huvudet, mål. Spanien gick till pausvila med 1-0 men i andra halvlek vände Japan ganska snabbt till 2-1 vilket matchen även slutade. Spanien vidare på andraplats.

Spanien möter Marocko i åttondelsfinalen.

TV: Kovacics makalösa volleymål mot Liverpool