Chelseaspelares avtryck i VM - Dag 16
En otrolig uppvisning av Thiago Silvas Brasilien!

Mästerskapets första förlängning och straffar samt en rejäl sambauppvisning när Kroatien och Brasilien tog sig vidare till kvartsfinal.

Japan - Kroatien
Vår mittfälts-maestro startade återigen på det kroatiska mittfältet. Tillsammans med Modric och Brozovic bildar Kovacic och hans Kroatien ett av VM:s (om inte det bästa) absolut bästa mittfält. Mot Japan började Kroatien bra och styrde spelet till en början. Trots detta var det Japan som gjorde 1-0 precis innan halvtidsvilan. Kroatien ryckte upp sig igen i början på andra halvlek och genom Ivan Perisic kunde man snyggt kvittera till 2-2. Ett resultat som stod sig i 90 minuter plus tillägg och turneringens första förlängning var ett faktum. Väl där tog Japan över matchbilden och skapade fler farliga lägen och var några bättre avslut från att skicka hem Kroatien från Qatar. Men Kroatien vore inte Kroatien om man inte tråckla sig vidare ändå och på straffar slog man ut Japan efter att japanerna stått för några av de sämre straffar man sett. Kovacic spelade i 99 minuter innan han blev utbytt.

Brasilien - Sydkorea
Brasilien gick in som storfavoriter i sin åttondelsfinal mot Sydkorea. Thiago Silva startade i vanlig ordning längst bak med kaptensbindeln kring armen. Blev matchen spännande och intressant då? Nae, inte riktigt. Brasilien ledde med 2-0 redan efter 13 minuter och redan där tror jag att sydkoreanerna längtade till flygresan hem. I den 29 minuten kom ett av VM:s vackraste mål hittills när Richarlison dansade sig igenom och väggspelade med Thiago Silva och enkelt kunde rulla in 3-0 målet i matchen. Lucas Paqueta gjorde 4-0 innan halvtid och det stod sig fram till den 76:e minuten när Sydkorea på ett väldigt vackert sätt kunde reducera till 4-1. Brasilien vidare till kvartsfinal där Kroatien väntar.

TV: Höjdpunkter med det bästa från Thiago Silva under hösten